Menu
Forrige artikel

Vikingeskibsmuseets Venner

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 516

 

Torsdag 19. september kl. 19.30

Vester Egesborg

- en produktions- og togtsamlingsplads

Jens Ulriksen, forskningsleder, Ph.d. Museum Sydøstdanmark

Vester Egesborg er en specialiseret anløbsplads, der fra 6.-10. århundrede e.Kr. lå ved bredden af Dybsø Fjord på Sydsjælland. Pladsen er blandt de største og fundrigeste af slagsen, og den har bl.a. fungeret som samlingsplads og træningslejr for skibsmandskaber inden oversøiske togter. Meget tyder desuden på, at der har været en anledning til et lokalt eller regionalt strandmarked, når skibsmandskaberne er kommet hjem igen.

Torsdag 31. oktober kl. 19.30

Angelsakser og vikinger i England

Mads Ravn, forsknings- og Samlingschef, Ph.d. VejleMuseerne

Hvor kom angelsakserne og vikingerne fra? - Var der tale om massive folkevandringer eller blot mindre folkeskarer? – Hvor mange kom der? – Udryddede de briterne, der boede der i forvejen? – Hvorfor kom de? - Hvad betød den udviklede skibsteknologi for indvandringen? - De indfødte keltisk talende briter havde været underlagt romerne. Men romerriget kollapsede, og nye folkeslag ankom. - Hvorledes afspejlede kulturen, sproget, religionen, bygningerne, vejene og byerne sig i disse ændringstider? - Foredraget belyser dette i perioden ca. 400-1066.

Torsdag 14. november kl. 19.30

Vikingernes kampteknik

Jacob Nyborg Andreassen, museumsinspektør, Trelleborg og

Rolf Warming, cand. mag. Saxo Instituttet

Bliv klogere på vikingernes krigsførsel, når der bliver stillet skarpt på våben, taktikker og strategier. Med udgangspunkt i arkæologiske kilder, skriftlige vidnesbyrd og eksperimentalarkæologi, vil man i dette foredrag bl.a. kunne høre om våbnenes udvikling gennem vikingetiden, og hvilken betydning det havde for måden, man kæmpede på. Hør også om overordnede strategier, fæstninger og søslag, når vikingetidens kampteknik kommer under lup.

Se hjemmeside

[Historie-online.dk, den 12. august 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TRAP DANMARK 6. udgave nu online
Paslichs Calendarium – nu på Internettet
Fra Muld til Magt