[sitemap]

< Aktuelt  

  

 

  

Museumstyveri hurtigt opklaret

Det gik hurtigt med opklaringen efter at Syd- og Sønderjyllands Politi fik melding om, at 5 ikke funktionsdygtige pistoler var stjålet fra Frøslevlejrens Museum

Ved et tyveri blev fem tyske pistoler fra Anden Verdenskrig stjålet fra våbenmontren i hovedvagttårnet i Frøslevlejrens Museum. Tyveriet skete tirsdag 4. august mellem klokken 10 og 12 i museets åbningstid. Der var tale om funktionsudygtiggjorte våben, som er uskadelige og derfor kun har samleres interesse.

En museumsgæst gjorde opmærksom på, at der var fjernet et glas i en montre, og museets personale kunne konstatere, at fem våben var forsvundet. Tyven handlede meget koldblodigt og havde tilsyneladende haft held til at omgå udstillingens sikringsforanstaltninger. Udstillingen i hovedvagttårnet blev lukket derfor midlertidigt, mens sikringssystemerne undersøges.

Frøslevlejrens Museum, som er en del af Nationalmuseet, meldte sagen til Syd- og Sønderjyllands Politi, som allerede 2 dage efter kunne sigte en lokal 37-årig mand, som nu er sigtet for tyveriet.

En særligt god nyhed er, at tre af de stjålne våben allerede er blevet leveret tilbage. De resterende to er angiveligt blevet solgt, men politiet arbejder på at få dem lokaliseret.

 

Frøslevlejrens Museum >

 
 

Del på Facebook, digg, m.m.