[sitemap]

< Aktuelt  

  

Museum Østjylland i Grenaa. Bileldete r lånt fra museets hjemmeside.

  

Museum Østjylland får millioner til nye udstillinger i Grenaa

Hænderne er helt oppe over hovedet hos ledelse og medarbejdere på Museum Østjylland efter, at der netop er landet fire millioner kroner i museets postkasse.

De mange penge kommer fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og skal bruges til at lave helt nye basisudstillinger på Museum Østjyllands afdeling i Grenaa.

Museet har gennem flere år arbejdet med planerne for nye udstillinger om Norddjurs’ historie. Udstillingerne har arbejdstitlen ”Havet, kalken og den lette jord” og vil tage udgangspunkt i samspillet mellem mennesket og Djurslands særlige natur- og naturressourcer gennem de sidste 10.000 år.

Det er samtidig ambitionen, at udstillingerne på museet i Grenaa kommer til at sætte nye standarder for handicaptilgængelighed på danske museer.

Det samlede udstillingsprojekt er budgetteret til 13 millioner kr., hvoraf ca. halvdelen forventes finansieret af fonde, mens den resterende del af midlerne forventes at komme fra Aarhus 2017 Norddjurs Kommune og Museum Østjyllands egen kasse.
Museumschef Jørgen Smidt-Jensen er en glad mand:
”En så rundhåndet bevilling fra en fond er et kæmpe skulderklap til det store arbejde, museets medarbejdere allerede har lagt i dette projekt. Det er hjerteblod for museet at kunne præsentere tidssvarende udstillinger om den lokale historie, og i Grenaa har vi nogle helt særlige betingelser for at lave udstillinger. Vi har også et helt særligt projekt, som omfatter handicaptilgængelighed og brugerinddragelse i et omfang, det ikke tidligere er set i dansk museumssammenhæng. Derfor forventer vi også at kunne præsentere nogle helt særlige udstillinger, når projektet er tilendebragt om knap to år.”

Også i Norddjurs Kommune vækker bevillingen på fire millioner jubel.
”Vi har de sidste år haft stærkt fokus på udviklingen af museet i Grenaa og har derfor sammen med museet og en række fonde brugt penge på istandsættelse og tilgængeliggørelse af den fornemme, fredede bygning, museet har til huse i”, siger formanden for kultur- og udviklingsudvalget i Norddjurs, Else Søjmark, og tilføjer:
”Med de fire millioner fra Aage og Johanne Louis-Hansens fond er muset kommet et godt stykke af vejen med at skaffe finansiering af de nye udstillinger, og det er mit håb, at Norddjurs Kommune også får mulighed for at bidrage til, at vores museum får nye fantastiske udstillinger til glæde for borgere og besøgende i Norddjurs.”

De nye basisudstillinger på museet i Grenaa forventes at stå klar i efteråret 2016. Frem til det tidspunkt kan man på museet blandt andet opleve den aktuelle særudstilling ”Gensyn med Grenaa” med 242 fotos fra Grenaa, og man kan få et blik ind i de nyrenoverede lokaler. Der er gratis adgang til museet.

 

Museum Østjylland >

 
 

Del på Facebook, digg, m.m.