[sitemap]

< Aktuelt  

  

Foto fra app´en.

  

Gratis 3D-app genskaber Kalø Slot

Nationalpark Mols Bjerges app ”Kalø Slotsruin” giver et besøg på borgen i dens storhedstid

Forestil dig at gå ad middelaldervejen mod Kalø Slotsruin og se den over 700 år gamle borg dukke frem af fortidens tåger.
Eller at vandre på broen over den dybe grav omkring ruinen og pludselig passere igennem den for længst forsvundne portnerbygning til Kalø Slot. Eller måske at stå i den indre borggård og høre tårnfalkens skingre skrig, idet den flyver ind i borgtårnet, hvor svenske Kong Gustav Vasa sad fanget i 1500 tallet. Det er nogle af de ekstraordinære oplevelser, som Nationalpark Mols Bjerges nye app ”Kalø Slotsruin”, tilbyder alle besøgende på den historisk betydningsfulde slotsruin.

Appen bygger på en historisk rekonstruktion i 3D af Kalø Slotsruin, der er udviklet i samarbejde med forskere og historikere. Erling Post, bestyrelsesformand i Nationalpark Mols Bjerge, glæder sig over de muligheder, den nye app Kalø Slotsruin giver. ”Formålet med appen er at gøre fortiden levende, for det kan være mere end almindelig svært at forestille sig livet, som det var på Kalø Slot for over 700 år siden. Appen giver besøgende på Kalø Slotsruin et ekstra lag til oplevelsen og tilbyder ny viden”.

Der, hvor den besøgende står og går, viser appen, hvordan borgen så ud i middelalderen.  Foran vindebroen står porthuset og dets forsvarsværker. I forgården er det let t se, hvor svært det er for fjenden at indtage den indre borggård – selv hvis porthuset blev besejret. I den indre borggård leves livet i husene langs murene. Her kan den besøgende desuden slå appen over på fingerstyring – og lege med løbe på vægtergangene.

Appen afspiller også fortællinger om de steder, som den besøgende passerer på sin tur ud på Kalø Slotsruin og tilbage igen.
Det kan lade sig gøre på grund af de såkaldte augmented reality- teknikker, som appen benytter til automatisk at vise en rekonstruktion af det, den besøgende ser på, og samtidig afspille fortællinger fra de mange GPS-baserede audio spots.

Det er både spændende og lærerigt at bruge appen, der tilhører genren infotainment, der står for en kombination underholdning og information. Udviklingen af den historiske rekonstruktion af Kalø Slotsruin har krævet ekspertviden. Der er nemlig ingen billeder af Kalø Slot, som det så ud, da danske Kong Erik Menved lod det opføre for lidt over 700 år siden.

 

Nationalpark Mols Bjerge >

 
 

Del på Facebook, digg, m.m.