[sitemap]

< Aktuelt  

  

 

  

Danske vikinger viser kampteknik i Kina

I fuld udrustning skal to vikinger formidle kampteknik til kinesiske museumsgæster

To danske vikinger har pakket ringbrynjerne, slebet deres sværd, og gjort daneøksen klar til brug. Fra den 14.- 20. juni 2015 optræder de som levende formidlere på den store danske særudstilling om vikinger. ”Dragons of the Northern Seas”, der vises på Suzhou Museum i byen Suzhou, som ligger vest for Shanghai.

Udstillingen indgår i den dansk-kinesiske kultursatsning.  Det er med en vis ærefrygt, at de to nutids-vikinger, Christoffer Cold-Ravnkilde og Lars Erik Pedersen, tager af sted til kampsportens eget land for at formidle vikingernes kampteknikker. De to vikinger vil optræde med kampshows, og de vil give det kinesiske publikum den ægte fortælling om vikingerne. Var vikingerne så grusomme, som det hævdes, og hvad er forskellen mellem Hollywoods vikinger og de historiske vikinger.

Dragons of the Northern Seas er skabt på initiativ af museerne i de to venskabsbyer Suzhou og Esbjerg. Udstillingen er skabt af et konsortium bestående af Sydvestjyske Museer, Aarhus Universitet, Vikingeskibsmuseet og Nationalmuseet. Den dansk-kinesiske kultursatsning er blevet til i et tæt samarbejde mellem Kulturministeriet, Det Danske Kulturinstitut og Den Danske ambassade i Beijing, samt Statens Kunstfond, danske kulturinstitutioner, kunstnergrupper og enkeltstående kunstnere.

 

 

 
 

Del på Facebook, digg, m.m.