[sitemap]

< Aktuelt  

  

(Foto: Køge Museum)

  

Køge Museum genåbnet!

Udover genstande fra fortiden byder det nye Køge Museum på b.a. iPads, action-legeplads og en stenaldermand i en CT-scanner.

Køge Museum genåbnede 20. juni efter to års ombygning som Danmarks mest moderne museum.

Køge Museum ligger i en gammel købmandsgård fra 1619. Men selvom man skal dukke sig, når man går gennem dørene og væggene er af bindingsværk, så er museet alt andet end gammeldags. Hele 23 millioner kroner er der blevet brugt på at renovere museet og fylde det med topmoderne udstillings- og installationsarkitektur.

Ingen steder er teknologien dog blevet brugt bare for teknologiens skyld. Aktiv oplevelse og indlevelse har været kodeordet, i stedet for passiv oplysning og observation. Det er her, de mange teknologier har deres force og berettigelse.

Alle gæster får en iPad udleveret, når de besøger museet. Med iPad’en kan man skræddersy sin egen oplevelse og vække historien til live med fortællinger, videoer og animationer.

Samtidig sætter spektakulært udstillingsdesign, soundtrack og kæmpe projektioner stemningen for en følelsesladet oplevelse.

Udstillingen er bygget op omkring den tragiske historie om krigsskibet Dannebroge, der i 1710 sprang i luften i en gigantisk eksplosion og tog over 500 mand med sig i dybet. I udstillingen møder publikum de to brødre Pelle og Jens på syv og 16, som arbejdede om bord på Dannebroge med at slæbe krudt til kanonerne. Man følger brødrenes barske liv om bord på skibet, i en dramatisk fortælling oplæst af skuespilleren Jens Jørgen Spottag.

I museets gård kan børn og barnlige sjæle lege på en 18 meter lang legepladsudgave af Dannebroge.

Museet åbnede også samme dag udstillingen ”Gaver fra fortiden”, hvor man kan komme med museets eksperter på arbejde i fortiden. Man kan bl.a. være med til at opklare mysteriet om, hvorfor der ligger otte mennesker begravet i den samme grav fra stenalderen, finde ud af hvordan vikingerne indrettede deres langhuse eller få svaret på, hvorfor brude i gamle dage fik en krone på til deres bryllup. Man kan også blandt andre møde modeekspert Jim Lyngvild og hjerneforsker Peter Lund Madsen, der fortæller om vikinger og stenalderhjerner.

 

Køge Museum >

 
 

Del på Facebook, digg, m.m.