[sitemap]

< Aktuelt  

  

 

  

Da Lenin var i København

I radioprogrammet Alle Tiders Historie på DR P1 torsdag 23. sept. 2010 kl. 16.10 fortæller historikeren og anmelder ved historie-online.dk Tue Magnussen om Vladimir Lenins besøg i København for 100 år siden.

I en baggård på Vesterbrogade boede Lenin på et lille beskedent, lejet værelse, da han i 1910 tilbragte en måned i Danmark dels for at deltage i II. internationales kongres, som fandt sted i Odd Felow-palæet i Bredgade, dels for at læse om dansk landbrug på det Kongelige Bibliotek.

Mellembygningen i baggården Vesterbrogade 112 A har igennem årene været tilløbsstykke for Sovjet-borgere og andre, der har været nysgerrige efter at finde ud, hvad den dengang kommende statsleder foretog sig i København. Siden 1984 har der været opsat en mindetavle.

I udsendelsen, der er optaget på Vesterbrogade 112A fortæller historiker Tue Magnussen om Lenins gåture med udlejerens børn, hans skepsis overfor Stauning og det danske socialdemokrati og hans studier på Det kongelige Bibliotek.

Samtidig er der i radioudsendelsen lejlighed til at aflive nogle af de mange myter, der fulgte i kølvandet på hans ophold.

P1’s historiske program’Alle tiders historie’ er en blanding af reportage, interview og fortælling, der fører lytterne igennem forskellige emner med Dorthe Chakravarty som vært. Programmets styrke er, at det både sætter aktuelle begivenheder i et historisk perspektiv og historiske begivenheder i et aktuelt perspektiv.

Stadig flere lytter med på ’Alle tiders historie’, der bliver sendt hver søndag formiddag klokken 9.07-9.55 og igen torsdag eftermiddag klokken 16.10-16.55. DRs Medieforskning anslår lyttertallet til totalt ca 150.000. ’Alle tiders historie’ er blandt de mest populære podcast-tilbud fra DR.

 

Alle Tiders Historie >

 
 

Del på Facebook, digg, m.m.