[sitemap]

< Aktuelt  

  

Mariteket på banegårdspladsen i Maribo

  

Mariteket er 3 kulturinstitutioner i én

I Maribo går museum, bibliotek og arkiv sammen om en ny kulturinstitution. I uge 12 og 13 er der "smagsprøve" på det nye tilbud

I de næste uger byder Maribo Lokalhistoriske Arkiv, LollandBibliotekerne og Museum Lolland-Falster indenfor til en smagsprøve på, hvad den nye kulturinstitution i Maribo kan tilbyde.

En varm kop kaffe og dagens avis, gratis wi-fi, fantastiske fund fra den lollandske muld, et spændende tidsskrift eller en god roman til togturen, en lydbog til mobilen, et hyggeligt mødested med en blød stol at slappe af i, en bid af Maribos historie og et indblik i de tidligere generationers liv på Lolland - det er nogle af de tilbud, som mariteket byder på i to uger i marts.

Med den meget centrale placering i det nuværende Stiftsmuseum på Banegårdspladsen i Maribo håber initiativtagerne bag projektet, at det nye hus, udover de faste brugere af arkiv, bibliotek og museum, også vil tiltrække nysgerrige forbipasserende og ikke mindst de mange pendlere, der dagligt lægger vejen forbi Banegårdspladsen.

"Vi har gennem længere tid arbejdet på visionerne for et fælles arkiv/bibliotek/museum, et såkaldt maritek, og nu vil vi gerne give borgerne et konkret indblik i de tanker, der ligger bag planerne om etablering af, hvad man kunne kalde en 'luksusventesal' i Maribo," udtaler Ulla Schaltz, museumsdirektør ved Museum Lolland-Falster. "Vi håber, at mariteket vil blive en naturlig del af hverdagen hos borgerne, og et sted, som man bare er nødt til at besøge, hvis man kommer forbi."

Mariteket vil i første omgang være åbent på alle hverdage fra kl. 7-17 fra mandag d. 16. marts til og med fredag d. 27. marts 2015. Tilbuddet er gratis.

 

 
 
 

Del på Facebook, digg, m.m.