[sitemap]

< Aktuelt  

  

Tyndbladet flintøkse bondestenalderen (Foto: Østfyns Museum)

  

Operation Guldhorn på Fyn

Den såkaldte "Operation Guldhorn", som skal kortlægge fund i privateje, er nu skudt i gang af Østfyns Museer.

Operation Guldhorn har til formål at indsamle viden om fortiden i nærmiljøet. Østfyns Museer vil gerne kortlægge de fund fra mose og mark, der befinder sig på gårde og hos samlere rundt omkring på egnen. Projektet er baseret på hjælp fra frivillige og ildsjæle, og sådan et projekt kan kun gennemføres i kraft af folkeligt engagement og idérigdom. Det helt konkrete og endelige formål med 'operationen' er naturligvis at skabe øget opmærksomhed om kulturarven.

På introduktionsmødet gav Eigil Nikolajsen og Bodil Holm Sørensen en kort introduktion til oldtiden på egnen, og disse oplæg blev brugt som udgangspunkt til en diskussion i forsamlingen. En af de fremmødte havde taget en flintøkse med, som vedkommende havde modtaget som gave – den skal selvfølgelig registreres. Og netop registrering er næste punkt på dagsordenen. Her kommer museets arkæolog Malene Refshauge Beck på banen, og der udvikles et skema til konkretisering af informationsindsamlingen.

Hvis man har interesse for oldtiden, historien og Østfyn og gerne vil være med i Operation Guldhorn kan man kontakte Eigil Nikolajsen (nikolajseneigil@gmail.com tlf. 65 97 79 90) eller Bodil Holm Sørensen (bhs@ostfynsmuseer.dk, 23 43 57 01).

 

Vikingemuseet Ladby >

 
 

Del på Facebook, digg, m.m.