[sitemap]

< Aktuelt  

  

 

  

Sønderborg Slot køber maleri

Et flot maleri, som forestiller Louise Augusta i karnevalsdragt er nu kommet til Sønderborg Slot.

Prinsesse Louise Augusta var datter af dronning Caroline Mathilde. Både i samtiden og senere har stort set alle regnet med, at den virkelige far var Struensee, men officielt blev Christian den Syvende anerkendt som far.

Da hun var et år, blev hendes mor landsforvist, og hendes far var sindssyg, så hun voksede reelt op som forældreløs, men tæt knyttet til sin storebror, den senere Frederik den Sjette. Hun blev senere gift med hertug Frederik Christian af Augustenborg og fik derfor et liv dels i København, dels i Augustenborg. Hendes skæbne har fascineret mange, bl.a. forfatteren Maria Helleberg, der har skildret den i romanen "Kærlighedsbarnet".

"For Sønderborg Slot har hun altid været særlig interessant. Hun boede meget af sit liv på Augustenborg og er bisat i gravkapellet på Sønderborg Slot. Der er i forvejen en udstilling om hende og hendes familie på slottet, men vi ønsker altid at gøre den bedre".

"Da der på Bruun Rasmussen dukkede et billede op af hende i en karnevalsdragt malet af den kendte maler Jens Juel, var det derfor et meget stort ønske for museet at kunne købe det. Takket være støtte fra Kulturstyrelsen og Ny Carlsbergfondet lykkedes det, og det er vi meget taknemlige for".

 

Museum Sønderjylland >

 
 

Del på Facebook, digg, m.m.