[sitemap]

 

TV-Tipset - Jakob Kristensen

Uge 2

Onsdag ser vi dokumentarfilmen ”Da Beatles blev til The Beatles”. The Beatles er nok verdens mest ikoniske band, ikke bare gav de en hel generations en stor del af deres identitet, men de revolutionerede musikindustrien. Især fordi at de kom ud af ingenting. Det er deres begyndelse og rejse til succes som dokumentar beskriver. Torsdag ser vi dokumentarserien ”Neandertalernes dommedag”. Neandertalerne var nogle af de første menneske arter, som vi kan identificere os med, en del af hvad der var med til at udrydde dem, var faktisk os, homosapiens. Første afsnit, bliver sendt her torsdag, men anden og sidste afsnit, bliver sendt samme tid fredag. Fredag starter vi weekenden af med at se ”Challenger katastrofen med nye øjne”. 30 år efter at ulykken forefaldt har national geografic lavet en dokumentar om hvad der enligt fik NASA’s rumfartøj til at styrte ned 7 efter opsendelsen. Lørdag slår vi over på DR3 hvor man kan se dokumentaren ”Ghandi”. Dokumentaren omhandler den betydning Ghandi havde på Indien, hans kamp imod det britiske styre, samt hans mord. Søndag vender vi tilbage til DR3 hvor man kan se første og andet afsnit af ”skyttegravens hemmeligheder”. I Belgien var et af de mest ikoniske slag under den første verdenskrig slaget om Messines. Dette slag bliver i serien gennemforskeret på ny, ved hjælp fra arkivbilleder som ikke før har været til rådighed. Mandag starter vi ugen ud med dokumentar en ”Abraham Lincoln”. Dokumentaren har omdrejningspunkt omkring Lincolns mord, hvorfor blev en af tidens mest populære præsidenter myrdet? Tirsdag vender vi tilbage til rumfærden, med dokumentaren ”Apollo 11 Den ufortalte historie”. Månelandingen var et af de største skridt, som menneskeheden nogensinde har taget, men den succesfulde rumrejse var ved at endte i en katastrofe. Dokumentaren bliver sendt lidt sent, men hvis man stadig er vågen bliver der sendt endnu en dokumentar om rumrejser i dokumentaren ”Apollo 13, set nedefra”.

- Vi håber at alle har fat en god jul og et godt nytår. Rigtig god fornøjelse


Onsdag d. 11 januar
Da Beatles blev til The Beatles
18:15- 19:05 DR K - Amerikansk dokumentar fra 2015.
Det stod ikke skrevet, at den flok drenge, der voksede op i Liverpools ludfattige arbejderkvarterer i 1950'erne, skulle ende som verdens mest populære rockband. John, Paul og George mødtes her med kammerater og begyndte at lave musik og sangtekster, der bogstavelig talt skulle ændre verden. Gennem interview med gamle venner og bandmedlemmer og masser af gamle klip, fotos og smalfilm, følger vi de første hårde, men informative år på klubscenen i Hamburg. De år, der lagde grunden til fremtidens verdensberømmelse, hvor Beatles blev til fænomenet The Beatles.

Torsdag d. 12 januar
Neandertalernes dommedag (1:2)
15:35 – 16:25 DR K - Tysk dokumentar fra 2015.
Neandertalerne er nogle af menneskets nærmeste slægtninge. De uddøde for mellem 30.000-40.000 år siden. Neandertalmennesket er opkaldt efter fundstedet for det første neandertalskelet, dalen Neander Thal ved Düsseldorf i Tyskland. Men hvad blev der af dem? Her møder vi en gruppe eksperter, der søger svar på, hvad der skete med neanertalerne for mange år siden. (andet afsnit kommer dagen efter, på samme tidspunkt)

Fredag d. 13 januar
Challenger-katastrofen med nye øjne
19:10 – 19:55 DR K - Amerikansk dokumentar fra 2016.
I 1986 eksploderer NASA-rumfærgen Challenger blot 73 sekunder efter opsendelse. De syv mennesker, der er ombord, omkommer. Tredive år efter tragedien undersøger National Geographic historien om Challenger. Det foregår her gennem sjældent sete billeder, videoer og rapporter.

Lørdag d. 14 januar
Gandhi
17:00 – 20:00 DR3 - Engelsk drama fra 1982.
Da Mahatma Gandhi i 1948 blev skudt ned af en attentatmand, mistede det forrige århundrede en af sine største personligheder. Livet igennem kæmpede Gandhi mod undertrykkelse og for Indiens selvstændighed, og hans kampmidler var utraditionelle og frem for alt uvoldelige. "Gandhi" blev belønnet med hele otte Oscars - bl.a. som årets bedste film. Ben Kingsley modtog en statuette for sin præstation som Gandhi.

Søndag d. 15 januar
Skyttegravenes hemmeligheder (1:2)
09:05 – 09:55 DR K - Britisk dokumentar fra 2012.
Messines i Belgien er en af 1. Verdenskrigs mest ikoniske og dramatiske slagmarker. For første gang i næsten hundrede år har et hold arkæologer sat sig for at afdække de hemmeligheder, som ligger gemt under Messines. Blandt ueksploderede krigsgranater, som lurer lige under overfladen, genopdager arkæologerne nogle af de bedst bevarede skyttegrave, bunkere og tunneler, som nogensinde er blevet fundet på Vestfronten.

Mandag d. 16 januar
Abraham Lincoln
11:55 – 12:45 DR K - Britisk dokumentar fra 2015.
Den 14. april 1865 bliver en af historiens største præsidenter snigmyrdet på Ford's Theatre i Washington. Dette er historien om mordet på den tidligere amerikanske præsident Abraham Lincoln, der regerede USA fra 1861-1865. Gennem rekonstruktioner, interviews og arkivfotos bliver denne triste, historiske dag vakt til live igen.

Tirsdag d. 17 januar
Apollo 11: Den ufortalte historie
23:25- 00:15 DR K - Britisk dokumentar fra 2013.
I juli 1969 finder den første bemandede månelanding sted med Neil Armstrong i spidsen og den velkendte sætning - Det er kun et lille skridt for mennesket, men et kæmpeskridt for menneskeheden. De fleste kender den historiske begivenhed, men er der mere til historien? Nu, næsten 50 år senere, afslører de involverede, hvad der skete på den allerførste månefærd, som var på tæt på at ende i tragedie.

 

Jakob Kristensen læser historie på Aarhus Universitet, hvor han skal til at skrive bachelorprojekt om Reformationen og dens betydning for den sociale struktur i det danske samfund. Derudover har han tidligere beskæftiget sig med Rom og Grækenland's udvikling i antikken, samt Jugoslaviens dannelse og historie. Hans hovedfokus er dog dansk politik før og under den tyske besættelse.

 

Del på Facebook, digg, m.m.