[sitemap]

< Aktuelt  

  

Se film om scanningen af arkivet.

  

Vendelboer på nettet

Stammer slægten fra Vendsyssel ? Så er der en ny netressource på vej som vil glæde alle med aner på disse kanter

Den frivillige gruppe "Arkivlauget" ved Historisk Arkiv, Vendsyssel Historiske Museum, har igennem mere end et år arbejdet med at scanne og indtaste oplysninger fra Vendelboarkivet. Vendelboarkivet er postmester Tage Marchmann Sørensens store samling af kort med oplysninger om personer født i Vendsyssel – med henblik på at gøre de mange oplysninger tilgængelige for alle på internettet.

I perioden 1967 til slutningen af 1980'erne indsamlede postmester T. M. Sørensen materialet fra aviser og blade, fra personalhistoriske bøger f.eks "danske stater", diverse folketællinger og egen og andres forskning. Han udklippede notitserne og satte disse papirklip op på kartotekskort, som han organiserede i kasser - ialt 104 kasser med ca. 130.000 kort.

Omkring halvdelen af disse kasser er et sogneopdelt kartotek, hvori personerne er placeret kronologisk efter fødselsåret. Derudover er der et antal kasser med mandspersoner sorteret efter efternavnet, samt nogle kasser med kvinder, der bærer et slægtsnavn, sorteret efter fornavn. Det bemærkes, at det kun er "indfødte" vendelboere, der er med i arkivet - og kun op til ca. 1925.

Det fysiske arkiv er opstillet på Vendsyssel Historiske Arkiv, hvor man kan se de originale kartotekskort, samt T.M.Sørensens samling af mapper og optegnelser.

Det sker fredag den 4. juni kl. 15.30 på Historisk Arkiv, Museumsgade 2, hvor der vil være mulighed for at se hjemmesiden i funktion og hvor arkivet vil være vært for en lille forfriskning.

 

Vendelboarkivet >

 

Del på Facebook, digg, m.m.