[sitemap]

< Efterlysninger

  

   

Sport i Horsens

19. januar 2008 åbner Horsens Museum udstillingen ”Fra sportens verden”. Udstillingen fortæller sportens historie i Horsens med fodbolden i centrum og viser blandt andet dele af Idrætsarkivets samlinger.

På udstillingen vil den lokale sport være i højsædet. Kom med til op- og nedture i sportens verden. Fra Horsens første Danmarksmester August Olsen og nutidens succeser, bl.a. Horsens ICs triumf i basketligaen i 2006, til Horsens’ og Danmarkshistoriens største nederlag i fodbold på 19-0.

For at kunne fortælle de mange gode historier fra sports- og idrætslivet i området vil vi gerne have hjælp fra borgerne i Horsens og omegn. Museet opfordrer derfor alle til at dykke ned i gemmerne og støve gamle sportstrofæer, dommerfløjter, sportstøj og -udstyr af og udlåne tingene til udstillingen.

Vi er interesserede i alt lige fra spilletrøjer, medaljer og fotos til gamle billetter, autografer, cheerleader-uniformer og aflagte boksehandsker. Både nyt og gammelt har interesse, da udstillingen vil dække sportens historie fra de første foreningers spæde begyndelse for mere end 150 år siden til nutidens AC Horsens-succes i SAS-ligaen.

Horsens Museum er også meget interesseret i erindringer og anekdoter fra sportsudøvere, dommere, tilskuere og andre. Vi vil gerne vide mere om, hvordan foreningslivet i lige netop din klub er, og hvordan det gik til, da du tabte din løbesko på opløbsstrækningen til et atletikstævne. Kort sagt: alt har interesse

 

Henvendelse til Kristian Hauge, Horsens Museum på telefon 2260 4178
7629 2350 eller krha@horsens.dk .