Menu
Forrige artikel

Sommerferie 2020 på danske museer

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2343

 

Museum for Forsyning og Bæredygtighed har nu slået dørene op efter mere end to måneders Corona-lukket.

Museum for Forsyning og Bæredygtighed – Dorf Møllegård holder åbent alle dage frem til den 31. august. På museet kan du se særudstillingen ”Gårdmalerier og Gamle Film”, nyde kaffe og kage eller is i møllegårdens hyggelige stuehus, besøge vindmølle eller vandmølle. Du er også velkommen til at forsøge dig som gårdmaler – museet giver en hjælpende hånd med skitsemateriale.

Du kan også gå på skovtur rundt om Møllesøen, og se de smukke svaner med deres ællinger. På turen kan du også være heldig at se den røde glente, dådyr, rådyr, ravne og flere andre interessante dyr, som ofte færdes omkring Dorf Møllesø.

Du kan også sætte dig på en af bænkene ved møllegården og nyde den skønne udsigt over søen og møllegårdens have, med det tre meter høje springvand. Eller du kan sætte dig ved vindmøllen og se ned mod vandmølle og møllegård. I alle tilfælde er du velkommen til at nyde din medbragte mad ved bænkene rundt om museet.

Der er nok at se på og opleve på Dorf Møllegård, I er velkommen alle dage mellem kl. 13 og kl. 16. Dertil vil der den 11. juli og 2. august være mulighed for at deltage i sjove og lærerige aktiviteter, hvor man med kyndig vejledning fra museets dygtige formidler, kan lære at male sit helt eget gårdmaleri.

-----

Sommerferie i Sønderjylland

Solen varmer godt og vi kan vidst alle mærke, at de kolde drikkevare og sene aftener på terrassen er lige rundt om hjørnet - måske du allerede har haft gjort det?

Sommerferien står for døren, og Museum Sønderjylland byder på mange spændende oplevelser på vores museer og ude i naturen. Genforeningsudstillingen 'Medgang & Modgang - Udvekslinger mellem dansk og tysk kunst' åbner den 30. juni på Kunstmuseet i Tønder og Kunstmuseet Brundlund Slot.

For børnefamilierne: Tag på fossiljagt med Fossil Hunters

 “Fossil Hunter Guides” er klar til at hjælpe dig i lergraven med at finde og bestemme fossiler.  Du lærer, hvordan du bedst graver efter fossiler i leret, og i fællesskab finder vi ud af, hvad det er, der dukker op af den gamle havbund. Hvis du er lidt heldig, kan du finde snegle- og muslingeskaller eller søpindsvin og hajtænder, som du gerne må tage med hjem som et varigt minde om din tur ti millioner år tilbage i tiden.

Få en gratis introduktion i Sønderborg Slots historie i sommerferien

Indled dit besøg på Sønderborg Slot med en spændende introduktion i Riddersalen til slottets historie og udvalgte detaljer i udstillingerne. For at passe på vores gæster (i disse corona-tider), vil vi i stedet for omvisningerne rundt på slottet tilbyde disse gratis introduktioner i Riddersalen. Herefter kan I gå rundt på slottet på egen hånd og opleve fortællingerne.

----

Opfindsom sommerferie på Danmarks Tekniske Museum

Går du med en opfinder i maven? - så besøg Danmarks Tekniske Museum i sommerferien. Her kan du dykke ned i stribevis af sjove, gode og skæve idéer i udstillingen ”OPFINDELSER – skabertrang og drømme” og selv udfolde din opfindsomhed i det nye MAKERSPACE.

Mennesker og idéer

I den nyåbnede udstilling ”OPFINDELSER – skabertrang og drømme” ser museet på nogle af de opfindelser, der har skabt den verden, vi kender i dag. Nogle har radikalt ændret den måde, vi har indrettet vores verden på, nogle har lagt grundstenen til danske industrieventyr, mens andre aldrig blev til mere end en fiks ide. Fælles for dem alle er, at de repræsenterer en enestående menneskelig iderigdom og lyst og vilje til at løse udfordringer.

Find din indre opfinder

Er du mere til selv at prøve, så besøg udstillingens kreative MAKERSPACE, hvor du kan løse sjove udfordringer og bygge inspirerende prototyper. Kan du fx konstruere en rumkapsel, der kan få astronauten sikkert ned på jorden? Eller en bro fra Helsingør til Helsingborg, uden brug af lim? Måske går du med en rigtig opfinder i maven, og vil bygge din helt egen opfindelse. Så kan du lade dig inspirere af de 17 verdensmål eller opfindelserne i udstillingen, og bygge en prototype på din egen opfindelse, og hvem ved, måske kan du være med til at løse fremtidens problemer? 

H.C. Ørsted dage 

Fra den 20. til 24. juli markeres 200 året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen på museet, og du kan selv prøve at bygge elektromotorer, lave kompas og eksperimentere med magnetisme og strøm. For hvordan hænger strøm og magnetisme sammen? Hvad bruger vi det til i hverdagen? Og hvor finder vi elektromagnetisme i en hårtørrer eller en boremaskine? Vi leger, eksperimenterer og fordyber os alle hverdage fra kl. 10.30-15.00 i museets MAKERSPACE.

Praktisk information: Sommerferieaktiviteterne foregår i perioden fra lørdag d. 27. juni til og med søndag d. 9. august fra kl. 10:30 til 15. Museet har åbent hver dag i sommerferien fra kl. 10 til 17, samt aftenåbent alle onsdage til kl. 21.

----

Få fuld museumsoplevelse til halv pris på Greve Museum og Mosede Fort

Det bliver ikke den sædvanlige sommer set i lyset af corona-krisen. Derfor skrues der op for de kulturelle oplevelser og ned for priserne i sommerferien. På Greve Museum og Mosede Fort kan du således besøge museerne til halv pris i skolernes sommerferie. På Greve Museum kan du komme ind til kun 20 kr., og på Mosede Fort bliver billetprisen nu 45 kr. i perioden 30. juni – 9. august 2020.

Aktiviteter hele sommeren

På begge museer er der oplevelser for både store og små hele sommeren. Udover de faste udstillinger så er der særlige aktiviteter og særudstillinger, som kun kan opleves denne sommer.

På Mosede Fort er der daglige rundvisninger i udstillingen ”På kanten af krig”, og der er sommersøndage med aktiviteter under åben himmel. Oplev udendørs teater, prøv historisk pilates eller gå med på en søndagsrundvisning og hør mere om fortets historie. I anledningen af 100-året for Genforeningen vises også plancheudstillingen ”Vejen til Genforeningen”.

På Greve Museum kan du sommeren over nærstudere de smukke hvide syninger i udstillingen ”Hedebosyning - en verden af variationer” samt se protestbroderier i udstillingen ”Edderbroderemig”.

----

Vendsyssel Historiske Museum: 10. batteri i børnehøjde - få en anderledes historieoplevelse i skolernes sommerferie!

Over fire dage i skolernes sommerferie planlægger Vendsyssel Historiske Museum en anderledes tur for børn rundt i bunkeranlægget ved 10. batteri i Hirtshals.

Med udgangspunkt i en ny folder, som henvender sig til aldersgruppen, kan børn i alderen 9-13 år komme med på en anderledes rundvisning i anlægget, hvor man oplever stedet med en tysk soldats øjne.  Det er en enestående mulighed for ikke kun at se tyskerne som en besættelsesmagt, men også som mennesker, der skulle udføre en mission.

I løbet af de ca. 2 timer, som forløbet varer, kommer børnene på en skattejagt, og arrangementet sluttes af med en samtale med børnene om, hvordan de tror, det har været at være tysk soldat i Hirtshals under besættelsen.

Det er to studerende på historiestudiet på Aalborg Universitet, som har udarbejdet folderen, og som vil stå for de fire arrangementer.

De fire dage er lørdag den 18. juli, søndag den 19. juli, lørdag den 25. juli og søndag den 26. juli. Alle dage kl. 10-12. Det er gratis at deltage men kræver tilmelding.

----

Sommersjov på DRØMMESKIBET – for hele familien i M/S Museet for Søfart

DRØMMESKIBET er vores store legeområde for børn og deres voksne, hvor I kan lege, være kreative og gå på opdagelse sammen. I Sømandsværkstedet kan I bygge de flotteste drømmeskibe, som kun fantasien sætter grænser for. I kan synge sømandskaraoke, gå på opdagelse efter et vaskeægte havfrueskelet, lave seje sømandsknob – og så kan I trække i sømandstøjet og lege løs på DRØMMESKIBET, på navigationsbroen, i kabyssen, messen, motorrummet og ikke mindst i lastrummet, hvor kaptajnen har brug for hjælp til at stable alle fragtkasserne. Er vejret godt, er der rumpejolleræs i vores udendørs dok.

Alder: DRØMMESKIBET: 3-10 år med en voksen. Sømandsværkstedet: op til 12 år.
Åbningstider: DRØMMESKIBET kl. 11.00-18.00. Sømandsværkstedet kl. 11.30-17.30
Pris: DRØMMESKIBET er gratis, når entre til museet er betalt. Børn under 18 år har gratis entré.

Sommerferieaktiviteter

Byg drømmeskibe i sømandsværkstedet. Få dit personlige bådebyggerkit med alt hvad der skal til, for at bygge et eventyrligt drømmeskib. Det koster 45 kr. at bygge drømmeskibe i Sømandsværkstedet. Hop om bord på de sjove rumpejoller og ræs afsted i dokken. Du kan også gå i rumpejolleskole og blive udlært som en vaskeægte rumpejollematros! Rumpejolleskolen starter ved en af legematroserne i dokken.Tag reb-ringe i hånden og dyst imod hinanden i dokken. Hvem er den bedste ringmester? Spillet er sjovt for både børn og voksne. Der vil ikke være børneaktiviteter i dokken fra d. 24. juli  til og med d. 2. august.

----

Rundvisning på Vikingegården

Vikingegården er en væsentlig del af Vikingecenter Fyrkat, og nu har du mulighed for at komme med på en rundvisning blandt gårdens ni vikingehusene. Tilsammen udgør de en stormandsgård, som den har set ud i vikingetiden.

Vikingegården er en rekonstruktion af en tilsvarende stormandsgård, der er fundet ved Vorbasse, og på rundvisningen får du historien om gården i Vorbasse samt de forskellige bygningers funktion. Under rundvisningen kommer du rundt i alle vikingegårdens huse, og der fortælles om dagligdagen på en rig bondegård i vikingetiden.

Du ser smedjen, huggehuset, grubehusene og beboelseshusene. Vi smager på nogle af urterne i kålgården og snakker om beboernes mange forskellige arbejdsopgaver dengang. For hvor mange mennesker boede egentlig på en gård af denne type, og hvordan har dagliglivet mon udspillet sig?

På rundvisningen får du et spændende indblik i livsvilkårene i vikingetiden, hvor langt de fleste boede på gårde, men hvor en forbedret skibsteknologi efterhånden muliggjorde opdagelsesrejser, øget handel med omverdenen og ikke mindst de berygtede plyndringstogter.

Se anden del af sommeren på danske museer her

[Historie-online.dk, den 29. juni 2020]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Vintage, veteranbiler og svingende asfaltbal
Giv det videre
Operation Bøllebank