Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 07, 2022

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1188

 

I denne uge afsluttes Vinter-OL, så tv-programmerne bliver lidt mere almindelige. Se fx to udsendelser om racisme i Storbritannien, en dokumentar om terrorhandlinger på dansk jord og mccarthyismen i 1950’ernes USA. Desuden et portræt af præsident Nixon og en dokumentar om kvinden, der slog sin voldelige mand ihjel. Endelig første del af anden sæson af den fine norske dramaserie om Norges olieeventyr, Lykkeland. God fornøjelse ved skærmen.

 

Black Power: Historien om modstand

DR216. februar, kl. 23:00

BBC-dokumentar fra 2021. (Steve McQueen: Black Power) De trodsede staten og gik i rette med politiets brutalitet. Det var en konflikt som nåede landets højeste domstole. For første gang taler mange af dem, der var med, om deres historie. Den glemte historie om det britiske Black Powers storhed og fald.

 

I nationens tjeneste

DR2, 17. februar, kl. 20:00

Dansk dokumentar fra 2017 En historie om terrorhandlinger der gennem 30 år har haft betydning for Danmark. Fra bomberne i København i 1985 og frem til angrebet ved Krudttønden og Synagogen i 2015. En historie fortalt af de embedsmænd og politikere der har siddet med ansvaret for den danske befolknings sikkerhed i de mest afgørende øjeblikke. Hvad var deres reaktion da terroren kom til landet? Instruktion: Carl Otto Dethlefsen og Jonatan Jerichow.

 

Kvinden som slog sin voldelige mand ihjel

DR2, 18. februar, kl. 23:00

Britisk dokumentar fra 2019. (The Case of Sally Challen) I 2010 slog britiske Sally Challen sin mand ihjel med en hammer. Hun blev idømt livstid og har indrømmet, hun dræbte sin mand, men nægter sig skyldig i mord. Gennem interviews med Sally, hendes familie og venner dykker vi ned i den foruroligende og mørke historie. En historie om livet med en dominerende ægtemand og årtier med psykisk vold og overgreb. Var Sally i virkeligheden offeret?

 

Den britiske raceskandale

DR2, 19. februar, kl. 14:15

Britisk dokumentar fra 2021. (Steve McQueen: Subnormal) De blev udsat for institutionel racisme. I 60'erne og 70'ernes Storbritannien blev flere hundrede sorte elever ofre for en omfattende skandale. De blev stemplet som "indlæringshæmmede" - og sendt til skoler for børn med ringe intelligens. Kun få tidligere elever har talt åbent om, hvad der overgik dem. Nu står nogle af dem for første gang frem med afsløringer om et menneskesyn i britiske skoler, der har haft følger helt op til i dag.

 

Lykkeland II (1:8)

DR1, 20. februar, kl. 22:05

Norsk prisvindende dramaserie fra 2022 Alarmen går på olieboreplatformen Bravo og Rein befinder sig pludselig i centrum af begivenhederne. Anna får nej til sin jobansøgning og er ked af det. Torill lancerer en ukristelig plan. En hvirvelvind af forandringer og nye muligheder. Dramaserien 'Lykkeland' er norsk tv's prisbelønnede storsatsning om Norges olieeventyr.

 

McCarthy og kommunistforfølgelsen i USA (1:2)

DR2, 21. februar, kl. 12:40

Amerikansk dokumentarserie fra 2020. (McCarthy) USA er truet af en kommunistisk sammensværgelse, der ligefrem har infiltreret statsadministrationen. Sådan lød det i 1950 fra senator Joseph McCarthy, der snart indledte en sand heksejagt mod de landsmænd, som han opfattede som fjender af den amerikanske stat. En jagt præget af grundløse beskyldninger og ondskabsfuld personforfølgelse. Her får du historien om manden, der spredte frygt og forvirring i 50'ernes USA og ligefrem fik et begreb opkaldt efter sig - mccarthyisme. Anden del følger umiddelbart efter, kl. 13:35.

 

Nixons beskidte tricks (1:4) - Viljen til sejr

DR2, 22. februar, kl. 14:50

Amerikansk mini-dokumentarserie fra 2019. (Tricky Dick) Richard Nixon er en af det 20. århundredes mest omdiskuterede politikere. Gennem fire programmer udforsker vi hans liv - fra hans tidlige politiske karriere, de nervepirrende tv-debatter med John F. Kennedy og til Watergate-skandalen, der tvang ham til at trække sig fra præsident-embedet. Første gang ser vi nærmere på Nixons barndom under beskedne kår, studietid og tidlige politiske liv i Californien.

[Historie-online.dk, den 15. februar 2022]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 40, 2022
TV-tips, uge 18, 2022
TV-tips, uge 46, 2022