Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 09, 2022

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1259

 

I denne uges flow-tv finder vi en serie om Putin – vi har anbefalet den tidligere, men aktueliteten gør, at man godt kan gøre opmærksom på den igen. Men også en royal dokumentar om de britiske søstre Elizabeth og Margaret – og en dokumentar fra Indien om frygtløse kvinder. Kandis-filmen får lige en anbefaling med også, og så er der mulighed for at gøre sig klogere på Den kolde Krig. Endelig det klonede får Dolly og en autentisk thriller med Keira Knightly. God fornøjelse!

 

Elizabeth og Margaret: Søstre for evigt (1:2)

DR2, 2. marts, kl. 21:00

Britisk 2-delt dokumentarserie fra 2021. (Elizabeth and Margaret) De begyndte som ligeværdige. Var de bedste venner og delte hinandens liv og hemmeligheder. Men skæbnen førte dem hver sin vej. Her afsløres det, hvordan de to royale søstre Elizabeth II og Margarets forhold blev sat på prøve af krig, kriser og deres fars død. Og hvordan monarkiet splittede dem. Hvordan havde de det i virkeligheden med hinanden? Anden del følger umiddelbart efter kl. 21:45.

 

Dolly: Historien om det klonede får

DR2, 3. marts, kl. 21:30

BBC-dokumentar fra 2021. (Horizon: Dolly: The Sheep That Changed the World) Det er verdens mest berømte får. I 1997 afslørede en gruppe forskere kloningen af fåret Dolly. For første gang var det lykkedes at skabe en perfekt kopi fra en celle af et voksent dyr. Det banebrydende resultat vakte stor opsigt verden over, men skabte også panik. Her fortæller dem, der skabte Dolly den kontroversielle historie om, hvordan hun blev lavet.

 

Official Secrets

DR2, 4. marts. kl. 20:00

Britisk-amerikansk autentisk thriller fra 2019. Året er 2003. Den britiske efterretningsspecialist Katharine Gunn modtager et fortroligt memo. Amerikanerne ønsker at spionere mod medlemmer af FN's Sikkerhedsråd, så de kan presses til at stemme for en invasion af Irak. Hun lækker memoet til pressen. Det antænder en diplomatisk krise, og bringer Katharine og hendes familie i fare. Baseret på virkelige hændelser. Medvirkende: Keira Knightly, Matt Smith, Matthew Goode, m.fl. Instruktion: Gavin Hood.

 

Putin - en russisk spionhistorie (1:3): Vejen til magten

DR2, 5. marts, kl. 12:25

Britisk portrætserie fra 2020. (Putin: A Russian Spy Story) Vladimir Putin har regeret Rusland med en jernnæve i 20 år - og er en af de mest frygtindgydende politikere i vor tid. I tre afsnit udforskes Putins vej til magten gennem arkivoptagelser og interviews med dem, der står ham nærmeste og hans modstandere. Kom med ind i sindet på en af det 21. århundredes mest indflydelsesrige ledere. Hvem er manden bag myten? De to øvrige afsnit følger umiddelbart efter.

 

Kandis for livet

DR1, 6. marts, kl. 14:25

På godt og ondt går filmen bag facaden på den ikoniske dansktop-sanger Johnny Hansen, der er frontfigur i Skandinaviens største danseorkester, Kandis. Filmen kommer ind på livet af en særlig gruppe fans, der i livets svære stunder, finder trøst og mening med livet gennem musikken og deres unikke forhold til forsangeren. Gennem almenmenneskelige fortællinger om ulykkelig forelskelse, at tage afsked med dem man elsker, og at finde kærligheden igen, får vi et særligt indblik i både Kandis-Johnnys og fansenes liv. I dette overraskende portræt står det klart, at ingen kan rejse sig alene.

 

Historien bag Den Kolde Krig (1:2)

DR2, 7. marts, kl. 19:05

Tysk dokumentarserie fra 2019. (The Cold War Story) Spionage, overvågning og frygt for atombomber. Den Kolde Krig bragte menneskeheden på afgrundens rand. Der blev kæmpet på alle fronter - politisk, militært, økonomisk og offentligt gennem medierne. Men hvem var fjenderne i den ideologiske konflikt mellem øst og vest? Hvad var indsatsen? Og hvilke ofre måtte der ydes? Gennem arkivmateriale kaster denne 2-delte dokumentar nyt lys over Den Kolde Krig.

 

Dokumania: Indiens frygtløse kvinder

DR2, 8. marts, kl. 20:55

Indisk dokumentar fra 2021. (Writing With Fire) De er bevæbnet med smartphones og mod. Khabar Lahariya er Indiens eneste nyhedsavis, der drives af lavkaste-kvinder. Hver dag stiller de magthaverne til regnskab, kæmper for at bryde med landets normer og forsøger at give kvinder en stemme. Her følger vi de modige kvindelige journalister, når de med livet som indsats rapporterer om vold, voldtægter og æresdrab i de patriarkalske landdistrikter.

[Historie-online.dk, den 1. marts 2022]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 05, 2021
TV-tips, uge 31, 2022
TV-tips, uge 16, 2021