Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 10, 2022

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1466

 

Ugens flow-tv har ud over begyndelsen af den eventyrlige serie om Phileas Fogg, der rejste jorden rundt på blot 80 dage i 1872 også en dokumentar om de britiske prinser. Men det er ikke britisk alt sammen – også amerikanske kvindelige standuppere skal vi stifte bekendtskab med – og USA i 00-erne med både tv-serier og musikstreaming.  Vi skal med Ejnar Mikkelsen til Grønland, begynde en serie om nazi-tysklands sidste dage, og desuden høre om nazisternes penge. Endelig en dokumentar om Putins homofobi. God fornøjelse!

 

Nazisternes penge (1:2)

DR2, 9. marts, kl.20:50

Fransk dokumentarserie fra 2021. (Blood Money Inside the Nazi Economy) I det øjeblik Hitler kom til magten i 1933, ville han at gå i krig. Krigsførelse var central for den nazistiske ideologi: de stærke skulle knuse de svage. Men for at gå i krig skal man have våben og en hær, og Tyskland havde ingen af delene. Mange års økonomiske kriser havde ruineret landet. Alligevel formåede nazisterne gennem pengepolitisk manipulation at genoplive økonomien og fremstille enorme mængder våben. Anden del følger umiddelbart efter.

 

Prinserne og pressen (1:2) - Den nye generation

DR2, 10. marts, kl. 21:30

BBC-dokumentar fra 2021. (The Princes and the Press) Det britiske kongehus og den britiske presse har altid haft et anstrengt forhold. For prins William og prins Harry blev forholdet formet af en tragedie. I dag er det en kamp om at kontrollere indholdet. Men hvor den ene prins har valgt at følge spillets regler, har den anden forsøgt at lave dem om. Hvad har ændret sig i forholdet mellem prinserne og pressen?

 

Grønlandsekspeditionen 1909: I farfars fodspor

DR2, 11. marts, kl. 22:00

Dansk dokumentar fra 2014 I 1909 strandede en af Danmarks største polarforskere, Ejnar Mikkelsen langt oppe på Grønlands Nordøstkyst med Alabama-ekspeditionen. Sammen med slædemakkeren Iver Iversen kom Ejnar Mikkelsen til at tilbringe 29 måneder alene uden at vide, om de nogensinde ville blive reddet. 100 år senere rejser Naja Mikkelsen i sin kendte farfars fodspor for at finde frem til den lille forladte hytte på Shannonøen, hvor de to mænd overlevede mod alle odds. Tilrettelæggelse: Anders Lifland Nørgaard.

 

Jorden rundt på 80 dage (1:8)

DR1, 12. marts, kl. 21:00

International eventyrserie fra 2021. (Around the World in 80 Days) London, 1872. "Kujon" står der på et anonymt postkort adresseret til Phileas Fogg. Måske er det sandt? Han har trods alt tilbragt hver dag de sidste 20 år i en blød lænestol i den samme klub. Vennen Bellamy udfordrer ham. De indgår et vanvittigt væddemål. Kan Phileas rejse jorden rundt på 80 dage? Han får følgeskab af journalisten Abigail Fix og den snarrådige Passepartout. Første stop er Paris - som er midt i et blodigt oprør.

 

Hysterisk morsom

DR2, 13. marts, kl. 15:30

Amerikansk dokumentar fra 2020. (Hysterical (Aka Women in Comedy) Alle kvinder kan være sjove. Men hvad kræver det at kunne leve af at være sjov? Her følger vi 12 kvindelige, amerikanske komikere på scenen, bag kulisserne og uden for scenen. Og udforsker deres indædte kamp for at være talerør for deres generation. Hvorfor findes der så få kvindelige standupkomikere?

 

USA i 00'erne - underholdningsfjernsynets platinalder (2:8)

DR2, 14. marts, kl. 16:15

Amerikansk dokumentar fra 2018. (The 2000s) 00'erne var et omvæltende årti med finanskrise, Facebook, krig mod terror, reality-tv og streaming. I dette afsnit ser vi tilbage på tv's udvikling i 00'erne og genser nogle af de mest mindeværdige serier og realityshows som 'Mad Men', 'Breaking Bad' og 'American Idol'. Tredje del om musikstreaming følger umiddelbart efter.

 

Nazi-Tysklands sidste dage (1:3)

DR2, 14. marts, kl. 19:05

Tysk dokumentarserie fra 2020. (Berlin 1945) Sult, frygt og en by i ruiner. I begyndelsen af 1945 tror tyskerne stadig de vil vinde krigen. Hver dag er der bombeangreb, brande, der skal slukkes, og lig, der skal begraves. Men livet går videre, mens frontlinjerne rykker tættere på. Ved hjælp af arkivklip og vidneudsagn fra almindelige tyskere, tvangsarbejdere og de allierede styrker fortælles historien om livet i Berlin i slutningen af 2. verdenskrig.

 

Putins sorte liste

DR2, 15. marts, kl. 23:00

Canadisk dokumentar fra 2015. (On Putin's Blacklist) Siden præsident Putins genvalg i 2012 har Rusland vedtaget en lang række love, der skal forhindre vestlig indblanding. Det begyndte med et forbud mod adoption af russiske børn til USA. Forbuddet blev senere udvidet til at gælde alle lande, der tillader homoseksuelle ægteskaber. Det blev fulgt op af en anti-LGBT-kampagne, der hævdede, at alle homoer er en import fra Vesten. og at 'propaganda' for denne livsstil er forbudt. Senest har det udviklet sig til et korstog mod oppositionspolitikere, der beskyldes for at agere som marionetter for vestlige regeringer.

[Historie-online.dk, den 8. marts 2022]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 40, 2021
TV-tips, uge 26, 2022
TV-tips, uge 41, 2022