Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 16, 2022

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 755

 

Ugens flowtv bringer os både dokumentarer om en dansk satankultur, en amerikansk seriemorder og om månelandingen. Desuden hele serien om den danske overklasses historie – og den nye søndagsserie: Historien om Grønland. Samme lokalitet dukker også op i dokumentaren om Thulebasen – og vi skal også (igen) høre om britiske slottes hemmeligheder, bl.a. Kensington Palace. Endelig er der Ph.d., som altid plejer at være interessant – og så er der en dokumentar om den russiske oppositionspolitiker Navalny. Der er i øvrigt også præsidentvalg i Frankrig, og det kan godt blive ganske nervepirrende at følge. God fornøjelse

 

Den danske satankult

DR2, 20. april, kl. 20:00

Dansk dokumentar fra 2020 Mønter med djævlemotiver. Breve fra en satanisk kult, stiftet i foråret 1973 på øen Anholt. Urovækkende genstande begynder midt i 1970erne at dukke op i Danmarks kirker. Præster, gravere og kirketjenere bliver ængstelige, og mange forsøger at tie sagen ihjel. Men de okkulte fund fortsætter, og mysteriet har stået på i mere end 40 år, da to avisjournalister sætter sig for at finde frem til sandheden.

 

Thulebasen - Kold krig og kærlighed (2:2)

DR2, 21. april, kl. 19:00

Dansk dokumentar fra 2018 21. januar 1968 hen på eftermiddagen sidder Axel Nielsen og ser Bonanza i sin barak på Thulebasen John Hansen er ved at få serveret biksemad i cafeteriet og Kaj Toft ligger og sover. Pludselig lyder der et brag, der får bygningerne til at ryste. Det er et amerikansk B52 bombefly, udstyret med fire brintbomber der er styrtet ned på hav-isen ud for basen. Hjemme i Danmark hører Axels kæreste Grethe og Kajs kæreste Eva om flystyrtet - men må vente 14 dage på de breve, der kan fortælle dem, at deres kærester har det godt. 

 

Ph.d. Cup 2022

DR2, 22. april, kl. 21:30

Mød fem af Danmarks bedste forskere, når de konkurrerer i at formidle deres forskning LIVE foran et publikum og dommerpanel. Hver forsker har 3 minutter til at præsentere hovedpunkterne fra deres ph.d. på en både informativ og underholdende måde. Årets dommerpanel består af Danmarks forskningsminister m. fl. Programmet sendes fra Koncerthusets Studie 2 med aftenens vært; Peter Lund Madsen.

 

Grever, godsejere og gullaschbaroner (1:6)

DR2, 23. april, kl.11:20

Det handler om magt, pragt og rigdom. Og det handler om nogle danskere, der lever som de allerfærreste af os. I seks programmer fortæller vi sammen med en række førende historikere om overklassens historie gennem 300 år i Danmark. Fra dengang kongen og adelen suverænt og synligt styrede hele riget til nu, hvor eliten er langt mere usynlig, men måske ikke mindre...? Det er en historie om ufattelige privilegier, hemmeligheder og meget stærke traditioner og værdier. Vores første hovedperson er aristokraten Jørgen greve Scheel. Fra herregården Gammel Estrup tronede han over et lille kongerige med over 500 kvadratkilometer land. Hvilket svarer til 2 procent af Jyllands jord. . Greven brugte oceaner af kræfter og penge på at vise omverdenen - og kongen - hvor vigtig han var. Og var den første af sin slægt, der efterlod sig mindre end han havde arvet. Medvirkende: Professor og forfatter Ulrik Langen og vært Liv Thomsen. Tilrettelæggelse: Liv Thomsen & Charlotte Lønstrup

Følges af seriens øvrige fem dele.

 

De britiske slottes hemmeligheder

DR2, 23. april, kl. 14:20

Britisk dokumentarprogram fra 2021. (Lucy Worsley's Royal Palace Secrets) Hvilke hemmeligheder gemmer sig bag de fløjlsbeklædte vægge? Historiker Lucy Worsley tager os med ind bag murene på tre britiske slotte - fra middelalderborgen Tower of London, det prægtige Hampton Court med den berømte labyrint til Kensington Palace, der har været scenen for nogle af landets største dramaer.

 

Historien om Grønland og Danmark (1:4)

DR1, 24. april, kl. 20:00

Årene 1721-1736 Præsten Hans Egede er besat af tanken om at rejse til Grønland for at missionere. Han ved, at der bor folk, som ikke tror på Gud og i 1721 sejler han den lange og farefulde vej over Atlanterhavet. Men befolkningen i Grønland - Inuit, er ikke spor begejstrede. De har deres egen tro, og det bliver et dramatisk møde mellem to vidt forskellige kulturers måde at leve og opfatte verden på.

 

Seriemorderen fra dødens dal (1:4)

DR2, 25. april, kl. 23:00

Amerikansk dokumentarserie fra 2018. (Cold Valley) I 1979 bliver 12-årige Christina White sat af hos en veninde. Ingen har set hende siden. Mellem 1979 og 1982 forsvinder yderligere fire unge mennesker i den lille by Lewis Clark Valley i Idaho. Tre af dem bliver fundet myrdet. De to andre bliver aldrig fundet. Kriminalbetjenten Jackie Nichols sætter sig for at løse sagen om seriemorderen, der har været på fri fod i over 40 år.

 

NASA og nazisterne

DR2, 26. april, kl. 16:35

Tysk dokumentar fra 2019. (The Moon Landing and the Nazis) I 1969 satte Neil Armstrong sin fod på Månen. Hjernen bag månelandingen var den tyske raketforsker Wernher von Braun og hans team på 100 teknikere og ingeniører fra Tyskland. I al hemmelighed var de hentet til USA for at dele deres ekspertise med NASA. Men mange gemte på en tvivlsom nazi-fortid. De havde været med til at bygge den berygtede V2-raket, som kostede tusindvis af tvangsarbejdere livet. Her dykker vi ned i den dystre historie.

 

Dokumania: Navalny

DR2, 26. april, kl. 20:55

Amerikansk dokumentar fra 2022. (Navalny) Politik, korruption og vold. I 2020 bliver den russiske oppositionsleder Aleksej Navalnyj pludseligt dødssyg på et passagerfly på vej til Moskva. Flyet nødlander, og Navalnyj eskorteres bevidstløs til et nærliggende hospital. Senere prøver afslører, at han er blevet forgiftet med den dødbringende nervegift Novichok. Her følger vi Navalnyj, mens han i samarbejde med en gruppe undersøgende journalister efterforsker attentatforsøget. Står præsident Putin bag?

[Historie-online.dk, den 19. april 2022]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 09, 2021
TV-tips, uge 01, 2021
TV-tips, uge 47, 2021