Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 22, 2022

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1060

 

I pinsen kan man glæde sig over endnu en gang at se The Godfather, etteren er stadig noget af det bedste! Men der er også egentlige udsendelser med historiske træk. Fx om Danmarks hemmelige politi, kunst i 1918 og en dokumentarserie om en rigtig Godfather. Meget langt tilbage i tiden kommer vi med en naturserie om dinosaur, og en dokumentar kan fortælle om en australsk megakirke. Endelig skal vi opleve dronning Elizabeth helt privat.

God fornøjelse!

 

Dinosaurerne fra det frosne kontinent (1:2)

DR2, 1. juni, kl. 19:55

Britisk naturserie fra 2021. (Ancient Earth: Dinosaurs of the Frozen Continent) Dybt under Antarktis er der spor efter en mystisk verden. For millioner af år siden dækkede store regnskove det nu iskolde kontinent, gigantiske titanosaurer strejfede i dalene og proto-pattedyr pilede gennem underskoven. Det var også hjemsted for den tids største kødædende dinosaur, cryolophosaurus. Dyk med ned i den forsvundne verden under isen, når et hold forskere graver fossiler op på dette udfordrende sted. Anden del følger umiddelbart efter, kl. 20:45.

 

Danmarks Hemmelige Politi: Farlige frihedstanker

DR2, 2. juni, kl. 19:00

De kan se dig og høre dig og de kan følge dit mindste skridt - hvis de vil. I 200 år har Danmark haft en efterretningstjeneste. En skjult verden af overvågning, skygning, hemmelige koder, telefonaflytning, meddelere og spioner. En verden hvor intet er privat i kampen mod terror, spionage, voldelige optøjer og andre trusler mod statens sikkerhed. Det hele begynder med den franske revolution i 1789. Den franske konge er blevet halshugget og i Danmark frygter Frederik 6. at det samme kan ske for ham.

 

For hundrede år siden - Krig og kunst

DR2, 3. juni, kl. 21:45

Dansk historieserie fra 2018 I 1918 går verdenskrigen ind i sit sidste blodige år. De danske aviser er fyldte med krigstelegrammer, og levende billeder af en flok udmagrede krigsfanger i Horserødlejren gør stærkt indtryk. Det føles som om verdenen er splintret i atomer. Og det kan ses i kunsten. Der bliver råbt og skreget, næsten som om man forsøger at overdøve kanoner fra Vestfronten og bolsjevikkernes trampen. Avantgarden dyrker maskinerne, krigen og katastroferne og har hverken før eller siden haft så stor en gennemslagskraft. Samtidig er kvinder ikke længere kun muser, men også udøvende kunstnere i deres egen ret. Vært: Liv Thomsen.

 

The Godfather

DR2, 4. juni, kl. 17:00

Amerikansk Oscar-belønnet gangsterdrama fra 1972. Familien Corleone er en stor, varmhjertet slægt af italiensk herkomst. Samtidig er familiens overhoved, Don Vito, en ledende skikkelse i mafiaen, en "gudfar", hvis magt kun begrænses af hans konkurrenter. Medvirkende: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Robert Duvall, Diane Keaton m.fl. Instruktion: Francis Ford Coppola.

Dagen efter, 5. juni kl. 16:45, kommer Godfather II – og 3’eren 6. juni kl. 17:30.

 

Elizabeth II helt privat

DR1, 5. juni, kl. 21:20

BBC-dokumentar fra 2022. (Elizabeth: The Unseen Queen) Hvem er kvinden bag kronen? I hele sit liv har Elizabeth II været i mediernes søgelys. Men siden hun var ung pige, har den kongelige familie også filmet hinanden. Nu giver hun særlig adgang til hundredvis af usete filmoptagelser - fra hendes forlovelse med prins Philip på Balmoral, livet som ung mor og helt frem til hendes kroning i 1953. Et sjældent indblik i monarkens private liv.

 

Godfather & søn (1:4)

DR2, 6. juni, kl. 23:00

Amerikansk dokumentarserie fra 2017. John J. Gotti vokser op i en af USA's største og mest magtfulde mafiaklaner - Gambinofamilien. Han stiger hurtigt i grader ved at fjerne sine fjender - og overtager magten i den legendariske klan efter at have arrangeret mordet på sin egen boss. Her dykker vi ned i historien om den berygtede gangster John J. Gotti og det komplicerede forhold til hans søn John A. Gotti. En barsk fortælling om organiseret kriminalitet, ødelagte familier, brutalitet og mord.

 

Hillsong megakirke - Når Gud går viralt

DR2 , 7. juni, kl. 20:55

Britisk dokumentar fra 2021. (Hillsong Church: When God Goes Viral) Lækker popmusik og tatoverede præster med læderjakker. Den australske megakirke Hillsong har taget verden med storm. Den blev grundlagt i 1983 og er kendt for at tiltrække kendisser som Justin Bieber, Kendall Jenner og Bono. For at udbrede sit budskab og komme i kontakt med unge udnytter den de sociale mediers magt. Hvorfor følger millioner af unge mennesker en religion, hvis værdier ikke altid stemmer overens med deres egne?

[Historie-online.dk, den 31. maj 2022]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 36, 2021
TV-tips, uge 35, 2021
TV-tips, uge 09, 2022