Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 46, 2022

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 507

 

Nonner og tech-miiliardærer, vikinger og pensionerede forbrydere. Det er nogle af de karakter, vi møder i ugens tv-tips, hvor der jo også begynder at være en masse fodbold fra Quatar. Uden sammenligning er der dog også en fodboldmassakre i Nordirland, broer der styrer sammen, Niels Bohr, og et formodentligt hyggeligt gensyn med 1955. God fornøjelse ved skærmen!

 

Kærlig hilsen 1955

TV 2, 16. november, kl. 14:10

I 1955 er Johnny Reimar 12 år gammel - og hedder faktisk Reimar Kristensen. Han arbejder som bybud, leger "cowboy og indianer" - og så sover han i stuen ved siden af kakkelovnen. Nu flytter han sammen med sin familie tilbage til 1955. Til en tid, hvor underholdning er noget, man hører i radioen, hvor der er sagosuppe til aftensmad, og hvor mælken bliver bragt lige til døren. I tre dage bor og lever familien som i 1955.

 

I vikingernes fodspor (1:6)

DR2, 17. november, kl. 16:15

Norsk rejseserie fra 2018. (Team Bachstad i Østerled) Øystein Bache og Rune Gokstad rejser denne gang i vikingernes fodspor i motorbåden Sirius på floderne gennem Rusland, Hviderusland, Ukraine og over Sortehavet til Istanbul. Men eventyret begynder i Sankt Petersborg.

 

Når broer slår ihjel

DR2, 18. november, kl 13:45

Britisk dokumentar fra 2019. (Why Bridges Collapse) I 2018 kollapser en motorvejsbro i den italienske by Genova. 27 biler styrter mod jorden, og 43 mennesker dør. Broen er fra 1960'erne, hvor et boom i motorvejsbyggeri fandt sted. Disse broer er nu ved at blive nedslidte. Hvorfor kollapsede broen i Genova? Er det kun et spørgsmål om tid før flere af verdens broer bryder sammen?

 

På skuldrene af Bohr (1:6)

DR2, 18. november, kl. 21:35

Nogle mener at tid slet ikke eksisterer. Vi oplever den kun, fordi vi som mennesker ikke kan se de allermindste ting i universet, men kan det virkelig passe? Dansk videnskabsserie fra 2022 om kvantefysikkens uforklarligheder, som tager udgangspunkt i de ideer og tanker den danske fysiker Niels Bohr havde for 100 år siden, og som blev fundamentet til kvantemekanikken. En teori om de allermindste ting i universet.

 

Fodboldmassakren

DR2, 19. november, kl. 11:00

Amerikansk dokumentarfilm fra 2017. (No Stone Unturned) Om aftenen den 18. juni 1994 var pubben i den nordirske by, Loughinisland, fyldt med gæster, der var samlet for at se verdensmesteropgøret i fodbold mellem Irland og Italien. Pludselig trådte to maskerede mænd ind og åbnede ild og dræbte seks mennesker. Det blev hurtigt fastslået, at drabsmændene kom fra det loyalistiske modstykke til IRA, Ulster Volunteer Force. Men her tyve år efter ved de pårørende stadig ikke, hvem der dræbte deres kære. I jagten på sandheden afslører dokumentaristen Alex Gibney et væv af hemmeligholdelse, løgne og korruption, som tit bliver resultatet, når de magtfulde tror og mener, at de handler for det fælles bedste.

 

Forbryder på pension

DR2, 20. november, kl. 13:00

Dansk dokumentar fra 2017 Der kommer stadigt flere ældre indsatte i de danske fængsler. Men hvem er de kriminelle pensionister og hvorfor ender de gamle bag tremmer? De spørgsmål forsøger politiinspektør og tidligere chef for rejseholdet, Bent Isager-Nielsen, at få svar på. Han er selv på vej på pension. Vi møder også gamle gangstere med øgenavne som Lonne og Tykke-Bjarne, som forlader fængslet og nu skal tilpasse sig pensionistlivet ude i samfundet. Set i bakspejlet, fortryder de deres kriminelle løbebane og de mange år i fængsel

 

Verdens rigeste milliardærer: Tech-entreprenørerne kommer

DR2, 21. november, kl. 22:30

Britisk dokumentarserie fra 2022. (Rise of the Billionaires) USA, 1994. Børsmæglerne på Wall Street aner ikke, hvad internettet er, men kan se, at der er penge i det. Det gælder også analytikeren Jeff Bezos, der sammen med sin kone begynder at sælge bøger online fra sin garage. Amazon.com kommer til at forandre verdensøkonomien for evigt. I løbet af få årtier bliver Jeff Bezos, Elon Musk, Mark Zuckerberg, Sergey Brin og Larry Page megarige. Og mere magtfulde og indflydelsesrige end nationalstater.

 

Klostrets mørke hemmeligheder (1:4)

DR2, 22. november, kl. 23:15

I 1983 ankommer en kun 24-årig kvinde til Sostrup kloster på Djursland. Hun kommer med en ambition om at puste nyt liv i nonneklosteret, men metoderne er tilsyneladende kontroversielle, og piger helt ned til 14-årsalderen bliver draget af den nye unge søster.

[Historie-online.dk, den 15. november 2022]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 48, 2022
TV-tips, uge 21, 2021
TV-tips, uge 46, 2021