Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 03, 2022

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1423

 

I ugens tips om flow-tv har der sneget sig en serie ind, som må streames, hvis ikke man har fulgt med fra begyndelsen, nemlig den norske Lykkeland. Den kan anbefales. Men vi skal også tilbage til åtusindskiftet, børnene i Bergen-Belsen og huse, der formede os og den mad, vi spiste. Vi møder retspsykiater Max Schmidt, Buster Keaton og – uden sammenligning i øvrigt – Dansk Folkepartis nye formand, der vælges på søndag. God fornøjelse!

 

Max Schmidt - psykiater eller psykopat

DR2, 19. januar, kl. 20:00

Som retspsykiater er Max Schmidt en del af sagerne omkring både retsopgøret efter Anden Verdenskrig, Wolsing-sagen og de legendariske 'Hypnosemord'. Men han står i eftertiden som en excentrisk, sexgal og uduelig psykiater. Cecilie Nielsen undersøger, hvor det ry kommer fra og finder frem til en historie, der først og fremmest handler om hævn.

 

24 timer vi aldrig glemmer: Årtusindeskiftet

DR2, 20. januar, kl. 12:10

Årstallet 2000 har altid haft en magisk klang. Engang rummede det essensen af fremtid, men som tiden gik kom det - i sagens natur - tættere på. I slutningen af 1990'erne har dommedagsprofeter og computerprogrammører kronede dage. På verdensplan bliver der brugt mere end 2 billioner på at blive klar til årtusindeskiftet. Fremtiden er kommet. Det store spørgsmål er om verden er parat. Tilrettelæggelse: Jakob Thygesen.

 

Den store Buster Keaton

DR2, 21. januar, kl. 09:20

Amerikansk dokumentar fra 2018. (The Great Buster) Buster Keaton (1895-1966) var en af USA's mest indflydelsesrige filmskabere og komikere. Kendt for sine stumfilm, falde på halen-komik og sit urokkelige pokerfjæs. Ved hjælp af nyrestaureret arkivmateriale og interviews med venner og samarbejdspartnere hædrer filminstruktøren Peter Bogdanovich det amerikanske komikergeni.

 

Lykkeland (5:8)

DR1, 22. januar, kl. 17:15

Norsk prisbelønnet dramaserie fra 2018. Phillips Petroleum leder efter en tørdok, hvor de kan bygge en olietank. Et af de steder, de har kig på, er Dirdal, hvor Annas familiegård ligger. For at hjælpe sin familie udnytter Anna informationer, som hun har fået gennem sit job på rådhuset - med uheldige konsekvenser.

Lidt sent at gøre opmærksom på denne fremragende serie om det norske olieeventyr. Men den kan streames på DR Lykkeland | Se online her | DRTV

 

TV AVISEN Ekstra: Dansk Folkeparti vælger ny formand

DR1, 23. januar, kl. 12:10

Dansk Folkeparti holder her til eftermiddag ekstraordinært årsmøde for at vælge ny formand efter Kristian Thulesen Dahl træder tilbage fra posten. Den nuværende næstformand i partiet Morten Messerschmidt og tidligere udlændingeordfører Martin Henriksen er blandt formandskandidaterne. Følg afstemningen direkte og få kommentarer, reaktioner og analyse undervejs.

 

Huse der former os: Skolen

DR2, 24. januar, kl. 16:00

Folkeskolen er den institution stort set ingen slipper uden om. Men hvad er grunden til, at bygningerne ser vidt forskellige ud alt efter hvilken tid, de er bygget i? Hvilket menneskesyn ligger der bag Østre Skole i Holbæk, Skole ved Sundet, Sakskøbing Skole og Nordstjerneskolen i Frederikshavn? De danske velfærdsinstitutioner er en væsentlig del af vores samfund - og deres arkitektur afspejler tidens tanker om, hvordan vi bliver de sundeste mennesker og bedste samfundsborgere. Efterfølges af afsnittet om hospitalet.

 

Så er der mad - Husmoderens martyrium (1:5)

DR2, 25. januar, kl. 17:05

"Så er der mad" er en serie der viser, hvad der har påvirket vores spisevaner gennem fem årtier. I 1960´erne går husmødrene i køkkenet med et anstrengt smil, for madlavning er en pligt - og hvis man faktisk kan li det, skal man helst tie stille med det, for ikke at ødelægge de andres martyrium. Det kommer en af tidens største kvindelige gastronomer, Grete Grumme, til at føle da hun bliver tv-kok. Tilrettelæggelse: Kerstin Freiesleben

 

Børnene i Bergen-Belsen-lejren: De overlevende fortæller

DR2, 25. januar, kl. 23:00

Britisk dokumentar fra 2020. (Belsen) Bergen-Belsen var en af de mest berygtede kz-lejre under 2. verdenskrig. Et sandt helvede, hvor over 50.000 mennesker, de fleste af dem jøder, blev dræbt eller døde af sult og sygdom. Da de britiske tropper befriede lejren, så de en gru ingen havde kunnet forestille sig og brændte den ned. Her fortæller overlevende om deres tid som kz-fanger i Bergen-Belsen og om de uhyrligheder, der blev begået mod dem. En historie, der ikke må blive glemt.

[Historie-online.dk, den 18. januar 2022]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 18, 2022
TV-tips, uge 38, 2022
TV-tips, uge 36, 2021