Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 08, 2022

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1398

 

I ugens flow-tv skal vi høre om både Elizabeth I og II og de mange lighedspunkter imellem dem. Mediemogulen Rupert Murdoch er ligeledes en person, der portrætteres – og Dean Martin også. Desuden er der serie om de åndssvages historie, samtaler om Tyskland efter Merkel, dokumentarer om hhv. MTV og det hemmelige politi. Og endelig et krigsdrama fra Tyskland 1944. God fornøjelse!

 

De åndssvages historie - De farlige gener (1:3)

DR2, 23. februar, kl. 20:00

Karoline blev anbragt på en institution som teenager, og da hun fyldte 18 år blev hun tvangssteriliseret. Overlægerne var nemlig bange for, at de åndssvage ville formere sig i hastigt tempo og degenerere hele den danske befolkning, hvis ikke de greb ind. Lone blev fjernet straks efter fødslen, og hun er vokset op på en åndssvageanstalt uden kontakt til sin familie. Først som 52-årig lykkedes det hende at få kontakt til sine søskende og få svar på, hvorfor hun skulle være anbragt i så mange år. Arnes familie opgav ham ikke, men de måtte kæmpe mod overlægerne for at bevare kontakten til ham, da han var erklæret dybt åndssvag. I dag lever både Arne, Karoline og Lone et almindeligt liv.

 

Dronningerne Elizabeth I og II: De magtfulde

DR2, 23. februar, kl 21:00

Britisk dokumentarserie fra 2021. (Elizabeth I and II: The Golden Queens) Elizabeth den Første og Anden kom begge fra et liv i skyggen. Men helt uventede begivenheder ændrede alt for dem. Her ser vi nærmere på de mange lighedspunkter mellem de to dronninger - der begge har overvundet tragedier og modgang og sikret sig en plads i historien som to af Storbritanniens længst siddende og dygtigste monarker. Anden del følger umiddelbart efter, kl. 21:45.

 

Tyskland og Europa

DK4, 24. februar, kl. 17:05

I seks særudgaver af "Dansk-tysk med Matlok" sætter dk4 under titlen "Tyskland og Europa efter Merkel" fokus på den nye tyske regerings fremtidige europapolitiske kurs og de geopolitiske udfordringer, der venter forude for Tyskland og Danmark i EU. Med kompetente danske og tyske interviewgæster søger Matlok svar på spørgsmålet om danskerne i 50-året for landets medlemskab er parate til en udfordring om et endnu tættere europæisk samarbejde. Hvem kan bedre redegøre for Tysklands Europa-politik end landets højeste repræsentant i Danmark, den nye ambassadør Pascal Hector, der med sin opvækst i delstaten Saarland med grænse til både Luxembourg og Frankrig har været europæer fra barnsben? "Det er min faste overbevisning, at vi -" Tyskland og Danmark -" har omfattende gavn af et tættere europæisk samarbejde. Jeg ser frem til at arbejde med at knytte vore to lande endnu tættere sammen, både bilateralt og i Europa", har ambassadøren bl.a. udtalt ved sin ankomst i Danmark. Hvordan ser Pascal Hector på de tysk-franske drømme for Europa, og hvilken rolle spiller Danmark i denne sammenhæng? "Tyskland og Europa efter Merkel" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.

 

Where Hands Touch

DR2, 25. februar, kl. 20:00

Britisk krigsdrama fra 2018. Tyskland 1944. 16-årige Lenya lever sit liv i frygt. Hendes mor er hvid tysker, hendes far er sort. Trods sin tyske opvækst afslører hendes hudfarve, at hun ikke er arisk. Da hun møder Lutz, forelsker de sig hovedkulds. Men han er medlem af Hilterjugend og søn af en fremtrædende SS-officer. Deres kærlighed kan blive dødbringende. Baseret på historiske hændelser. Medvirkende: Amandla Stenberg, George MacKay, Christopher Eccleston, m.fl. Instruktion: Amma Asante.

 

Mediemogulen Murdoch: (1:3) Familie, penge og magt

DR2, 26. februar, kl. 13:40

Dokumentarserie fra BBC fra 2020. (The Rise of the Murdoch Dynasty) Ejer af The Sun, The Wall Street Journal, Fox News. En australsk erhvervsmand, der erobrer verden. En udlænding, der blander sig i national politik. En cancer, der forurener britisk presse og britisk politik. Meningerne om ham er mange. I årtier har mediemogulen Rupert Murdoch haft markant politisk indflydelse. Serien følger Murdochs storhed og fald - og ny storhed. I første afsnit skal han vælge en arving, samtidig med at en skandale truer hele hans imperium. Kan han overvinde truslerne? De to øvrige afsnit følger umiddelbart efter.

 

MTV - Kanalen der formede en generation

DR2, 27. februar, kl. 12:35

Amerikansk dokumentar fra 2019. (Biography: I Want My MTV) Det var banebrydende og nyskabende. I 1981 tonede en ny musikkanal frem på fjernsynsskærmen. Navnet var MTV - og den blev hurtigt et samlingspunkt for unge mennesker. For første gang havde kunstnere og filmskabere en 24-timers platform, hvor de kunne vise deres talenter frem. Her fortæller netværkets grundlæggere, vj's, kunstnere og journalister historien om musik-tv-kanalen, der kom til at definere en hel generation.

 

Danmarks Hemmelige Politi: Farlige frihedstanker

DR2, 28. februar, kl. 20:00

De kan se dig og høre dig og de kan følge dit mindste skridt - hvis de vil. I 200 år har Danmark haft en efterretningstjeneste. En skjult verden af overvågning, skygning, hemmelige koder, telefonaflytning, meddelere og spioner. En verden hvor intet er privat i kampen mod terror, spionage, voldelige optøjer og andre trusler mod statens sikkerhed. Det hele begynder med den franske revolution i 1789. Den franske konge er blevet halshugget og i Danmark frygter Frederik 6. at det samme kan ske for ham.

 

Dokumania: Dean Martin - King of Cool

DR2, 1. marts, kl. 20:45

Amerikansk dokumentar fra 2021. (Dean Martin: King of Cool) Han var indbegrebet af cool. Dean Martin var en af de største stjerner i Hollywood og på tv i det 20. århundrede. En fuldendt charmetrold både på scenen og uden for - og elsket af alle. Men på trods af hans berømmelse var der aldrig nogen, der virkelig kendte ham. Hvorfor var Dean Martin sådan en gåde?

[Historie-online.dk, den 22. februar 2022]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 50, 2022
TV-tips, uge 08, 2021
TV-tips, uge 48, 2021