Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 17, 2022

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1049

 

I denne uges flow-tv er der ikke overvældende mange originale historie-udsendelser, men lidt er der da alligevel, der ser interessant ud. Fx Adam Holms kamp om historien, men også historien om Shu-Bi-Dua. Ubehageligt synes dokumentarerne om den danske nazilæge og dusørjægere i USA. Vi skal også med en partypige til Ibiza, smage på whisky i Thy og høre om tigerkongen Joe Exotic.  God fornøjelse!

 

Den danske nazilæge i Buchenwald

DR2, 27. april, kl. 20:00

Jan og Kirstens bedstefar udførte eksperimenter på homoseksuelle fanger i den tyske koncentrationslejr, Buchenwald, og efter Anden Verdenskrig startede han et nyt liv i Argentina. Den mørke fortid lod han blive hos familien i Danmark. Historien om den danske nazilæge Carl Værnet er en mosaik af glansbilleder, skræmmebilleder og nøgterne dokumenter. Det er en historie om ondskab og opportunisme, og om hvordan én mands handlinger kaster skygger af skyld og skam over hans efterkommere.

 

Amerikas skruppelløse dusørjægere

DR2, 28. april, kl. 13:40

Britisk dokumentar fra 2019. (Stacey Dooley: Face to Face with Bounty Hunters) I USA er de lovens forlængede arm. Dusørjægerne. Mænd og kvinder på jagt efter kriminelle, der er udeblevet fra deres kaution. Her undersøger vi den private milliardindustri og ser, hvordan dusørjægerne tvinger sig adgang til privat ejendom, forhører medskyldige og anvender strømpistoler og håndjern. Hvor langt vil de gå for penge?

 

Meget mere Thy

DK4, 29. april, kl. 20:15

På slægtsgården Gyrup, med Nationalpark Thy som nabo, er der blevet drevet landbrug i omkring 300 år. Og det er vel og mærket landbrug på den helt traditionelle måde, hvor der pløjes og harves, sås og høstes og malkes køer. Og sådan er det stadig, men i 2010 får Nicolaj, som er 7. generation på gården, en idé. Hvorfor ikke producere whisky af det korn, der dyrkes? Som tænkt så gjort - og han overrasker resten af familien med resultatet - ja endda så meget, at to døtre, der er godt i gang med deres eget liv langt væk fra Thy, fatter interesse. Sammen med deres to mænd - som begge er født øst for Storebælt, flytter de fra København og hjem til Thy i 2016, og i dag producerer de dansk whisky i verdensklasse.

 

Historien om det originale Shu-Bi-Dua

DR2, 30. april, kl. 16:55

Dansk dokumentar fra 2016. I september 1971 mødtes fire unge mænd i en have i Gentofte. De ville lave et band. Og de fandt snart ud af at de kunne joke sig frem til det ene hit efter det andet. En håndfuld år senere havde deres muntre fremgangsmåde gjort dem til Danmarks hidtil største orkester. Men hvis succesen kom let til dem, blev den også deres største problem. For ud over at de blev ramt af alkoholisme og scenelede, stod de over for et altoverskyggende dilemma: Skulle de holde fast i den glade drengerøvstone, de havde så meget held med, eller forsøge at blive voksne? Tilrettelægger: Janus Køster-Rasmussen.

 

Kampen om historien - Kolonimagt og selvforståelse

DR2, 1. maj, kl. 21:00

Det var handelen med hvaler, der skulle betale for det danske gilde i Grønland. Men hvad skete der i mødet mellem grønlændere og danskere og hvordan forandres de i mødet? Adam Holm inviterer Lili Frederiksen Chemnitz og XXX til diskussion om den forandring, danskernes strukturering af kolonierne i Grønland medførte.

 

Forført til at smugle - en partypiges bekendelser (1:4)

DR2, 2. maj, kl. 23:00

Britisk dokumentarserie fra 2020. (HIGH!) Hun drømte om sol, fester og eventyr. Derfor rejste 19-årige Michaella McCollum på ferie til den spanske partyø Ibiza. Men drømmene forvandlede sig hurtigt til et mareridt, da hun sank ned i en verden af stoffer. Her fortæller McCollum, hvordan festerne førte til narkosmugling.

 

Dokumania: Tigerkongens kult - bag om Joe Exotic

DR2, 3. maj, kl. 21:00

Britisk dokumentarfilm fra 2021. (Shooting Joe Exotic) Han er en af internettets største stjerner. Tigerkongen Joe Exotic. En tidligere zoo-ejer, der nu afsoner en dom på 22 år for planlægning af et lejemord på dyrerettighedsaktivisten Carole Baskin. Her følger vi Louis Theroux, mens han udforsker sagen og forsøger at finde ud af sandheden om den excentriske og kontroversielle dyresamler.

[Historie-online.dk, den 26. april 2022]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 07, 2021
TV-tips, uge 43, 2022
TV-tips, uge 26, 2022