Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 31, 2022

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 937

 

Mange genudsendelser gør det svært at finde historiske udsendelser, der ikke allerede er anbefalet mindst én gang. Vi håber, der snart kommer flere originale dokumentarer, tak!

I denne uge kan man forlyste sig med smugleren Sten Lundager, skuespilleren mm. Helle Virkner, og i Bo Tao Michaëlis serie møder vi forfatteren Erik Svendsen, der har skrevet om de intellektuelle. Desuden svensk serie om historien, der sidder gemt i væggene, og dokumentar om social kontrol i islamiske kredse. Vi skal også til Den russiske Revolution i 1917 – og så har DR2 hver dag filmperler efter Deadline. En god sådan er Hans Alfredsons Den enfoldige morder på lørdag. God fornøjelse!

 

Smugler (2:3) Endestation Bangkok

DR2, 3. august, kl. 17:35

Sten Lundager var en af Danmarks største hashsmuglere. Han levede det gode liv og tjente masser af penge, men livet som kriminel havde store omkostninger for ham selv og andre. Mens debatten for og imod hash raser i Danmark kaster han sig ud i sit hidtil største kup som hashsmugler, men politiet er lige i hælene på ham og hans makkere. Han søger ly hos en kæreste i Florida, og starter et lovlydigt liv som bådebygger, da en gammel ven giver ham et tilbud han ikke kan afslå. Sten tager til Colombia og Thailand. Mange millioner kroner og tonsvis af hash er på spil og blandt investorerne er mafiaen og lyssky børsmæglere. Men hvor medgørlige er tolderne i Bangkok? Og kan Sten forsætte med at leve sit liv så langt fra hippietidens idealer?

 

Store danskere - Helle Virkner

DR2, 4. august, kl. 14:55

Historien om Helle Virkner er historien om en af Danmarks smukkeste kvinder, der lever et liv på forsiderne af billedbladene og bliver statsministerfrue... Men det er også historien om en stærk kvinde der med talent, viljestyrke og glimrende overtalelsesevner formår at holde fast i sig selv, sine børn og sit eget job, samtidig med at hun hjælper Danmark på vej ude i verden, ved at charmere både sovjetiske og amerikanske statsledere. Tilrettelæggelse: Kerstin Freiesleben.

 

Hvis vægge kunne tale V (2:6)

DR2, 5. august, kl. 08:30

Svensk dokumentarserie fra 2019. (Det sitter i väggarna) Det blev en stor omvæltning, da familien Fischer-Sjelin byttede lejligheden ud med en gammel gård. Det siges, at den finske helgen Hemming boede på gården i 1300-tallet. Om det stemmer, skal antikvitetseksperten Rickard Thunér forsøge at finde ud af. Under jagten på gårdens rødder finder han både konger og ihjelfrosne fattigfolk.

 

Den enfoldige morder

DR2, 6. august, kl. 23:00

Svensk drama fra 1982. (Den enfaldige mördaren) Sven er en ung mand med læbespalte, der gør det svært for ham at tale. Hans arbejdsgiver Höglund er et menneske, som udnytter sine omgivelser på det grusomste og derved sætter dem på en hård prøve. Hvor længe skal man vende den anden kind til? Medvirkende: Stellan Skarsgård, Hans Alfredson, Maria Johansson m.fl. Instruktion: Hans Alfredson.

 

Bog og forfatter med Bo Tao Michaëlis og Erik Svendsen

DK4, 7. august, kl. 17:05

Hvad vil det sige at være intellektuel? Det er ikke en beskyttet titel eller et erhverv. Erik Svendsens bog "De intellektuelle" giver et indblik i den historiske udvikling af begrebet "den intellektuelle" og den betydning, man tillægger personen. Erik Svendsen er gæst i denne udgave af "Bog og forfatter", hvor han taler med Bo Tao Michaëlis om, hvad det indebærer at være intellektuel, og hvorfor det er et emne, der er værd at skrive en hel bog om.

 

Vold og kontrol bag sløret (1:2)

DR1, 8. august, kl. 21:25

Foreningen "Søstre mod vold og kontrol" er helt nystartet og kontroversiel. Den vil hjælpe andre kvinder ud af negativ social kontrol. Nu forsøger foreningen at uddanne de frivillige til at støtte kvinderne, der ofte udsættes for både krav og trusler. Kefa bliver kontaktet af "Sarah", hvis eksmand nægter hende islamisk skilsmisse, medmindre hun betaler et større pengebeløb.

 

Monarkiets myter (6:6)

DR2, 9. august, kl. 20:00

Britisk dokumentarserie fra 2021. (Royal History's Myths and Secrets) Vi tror, vi kender historien om Den Russiske Revolution. I oktober 1917 lykkedes det bolsjevikkerne at fjerne zaren fra magten, og kommunismen blev født. Men er det hele sandheden? Historiker Lucy Worsley afslører, at det i virkeligheden var en gruppe kvindelige arbejdere, der kickstartede folkeoprøret allerede i februar 1917 - og hvordan det er blevet bagatelliseret i historiebøger og film.

[Historie-online.dk, den 2. august 2022]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 21, 2022
TV-tips, uge 06, 2023
TV-tips, uge 41, 2022