Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 39, 2021

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1594

 

Uge niogtredives tv-tips har både3 begyndelsen på en serie om dansk rock og serier om præsidenterne Reagan og Obama. Ligeledes en serie om en evangelisk sekts overgreb på børn, nazister for retten i Nürnberg og Simon Reeves fremragende rejseserie fra Rusland. Endelig diskuterer DK4 Europa og den nye verdensorden, og en amerikansk serie fortæller om kampen for kvindernes valgret i USA. God fornøjelse!

 

Nürnbergprocessen: Nazisterne for retten

DR2, 29. september, kl. 19:50

Britisk dokumentar fra 2021. (Nüremburg: The Nazis on Trial) For 75 år siden begyndte historiens største mordsag. 21 ledende topnazister blev stillet til ansvar for forbrydelser, der forårsagede millioner af uskyldige menneskers død under 2. Verdenskrig. Gennem originale retsoptagelser, lydoptagelser og førstehåndsvidnesbyrd fortælles historien om Nürnbergprocessen.

 

Reagan - fra Hollywood til Det Hvide Hus (4:4)

DR2, 30. september, kl. 18:05

Amerikansk dokumentarserie fra 2020. (The Reagans) I Ronald Reagans anden præsidentperiode rammer en politisk skandale: Iran-contra-affæren. Ronald Reagans administration har solgt våben til Iran i et forsøg på at få frigivet amerikanske gidsler. Uden for pressens søgelys bruger Nancy sine evner og kontakter til at forme ægteparrets eftermæle. Udsendelse 3 sendes samme dag kl. 15:20.

 

Europa og den nye verdensorden

DK4, 1. oktober, kl. 12:35

Verden er under hastig forandring. Nye stormagter vokser frem, mens den amerikanske supermagt langsomt trækker sig tilbage. Europa-Kommissionens nye formand, Ursula von der Leyen, vil derfor styrke den fælles sikkerheds- og udenrigspolitik i EU. Målet er et stærkere Europa, som kan forsvare de europæiske landes fælles interesser på den internationale scene. Men er kommissionsformandens målsætning den rette for Europa? Og kan de europæiske lande enes om en fælles sikkerheds- og udenrigspolitik? Det diskuterer Christian Foldager med eksperter, opinionsledere og politikere i programserien "Europa og den nye verdensorden". Ud fra en række aktuelle problematikker undersøger han og deltagerne, hvilken rolle EU kan og bør spille i international politik. Hvordan skal EU forholde sig til Kina, der får stadig større betydning på verdensscenen, til Putins Rusland og til USA? Er og bør Amerika fortsat være Europas vigtigste partner? Er der grund til at frygte Kina? I denne udgave af programrækken "Europa og den nye verdensorden" handler det om "Kinas opstigning på verdensscenen", og Christian Foldager har derfor inviteret Ulrik Federspiel, der er formand for Det Udenrigspolitisk Selskab, og som tidligere har haft flere ambassadørposter og været direktør for Udenrigsministeriet samt erhvervsleder. Den anden deltager er professor Bertel Heurlin, der efter en lang akademisk karriere er leder af China Security Studies ved center for militære studier på Københavns Universitet. "Europa og den nye verdensorden" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.

 

Otte år med Obama (1:4)

DR2, 2. oktober, kl. 10:35

Amerikansk dokumentarserie fra 2016. (Barack Obama: Inside his Presidency) I 2008 vinder Barack Obama en historisk sejr over republikaneren John McCain. Han bliver den første afro-amerikanske præsident, og hans løfter om en sundhedsreform, at ende Irak-krigen og bekæmpe klimaproblemer giver håb verden over. Dokumentarserien sætter fokus på præsidentens første valgperiode, hvor visionerne er store, men den økonomiske krise kræver, at han sætter dem på pause. Han gennemfører derfor store økonomiske hjælpepakker for at stimulere økonomien. Afsnit 2, 3 og 4 følger umiddelbart efter.

 

DR2s store danske rockhistorie (1:6) - Folkelig og for de få

DR2, 3. oktober, kl. 21:00

Rocklegenden Jesper Binzer fra D-A-D springer ud som vært, når han undersøger, hvordan dansk rock lyder netop nu og ikke mindst, hvad der har været med til at forme den. Binzer tager rock-connaisseurerne med under armen, når han besøger et væld af nye og etablerede navne som TV2, Kashmir, Iceage, Volbeat, Nephew, Steppeulvene, Jung, Sanne Salomonsen, The Raveonettes, Wili Jønsson, Mø, Michael Falch, Dizzy Mizz Lizzy i øvelokaler, baggårde, kolonihaver og kæmpevillaer, når de lytter til de ikoniske numre, der er blevet til hele Danmarks store rockhistorie og taler om, hvordan dansk rock lyder i dag.

 

Kampen for kvinders valgret i USA (1:4)

DR2, 4. oktober, kl. 18:10

Amerikansk dokumentarserie fra 2020. (The Vote) I 1920 fik de amerikanske kvinder valgret. En ret, som millioner af kvinder i mere end syv årtier måtte kæmpe for at skaffe sig. Gennem fire afsnit fortælles den dramatiske historie om deres kamp for lighed - en kamp, der delte nationen.

 

Rusland rundt - fra Krim til Skt. Petersborg

DR2, 4. oktober, kl. 19:05

Rejseprogram fra BBC fra 2017. (Russia With Simon Reeve) I 100 året for den russiske revolution sætter Simon Reeve ud på en storslået rejse tværs over verdens største land. Sidste del af rejsen går fra halvøen Krim, som Rusland annekterede i 2014, til Sankt Petersborg. Den russiske regering investerer kraftigt i Krim, bl.a. ved at bygge en bro mellem Krim og Rusland, men øen er truet af vandmangel. På vej tværs over det vestlige Rusland passerer Simon små affolkede landsbyer, der kæmper for livet og føler sig forladt af regeringen.

 

Sektlederen der giftede sig med børn (1:2)

DR2, 5. oktober, kl. 23:00

Det er Gud, der bestemmer, hvad Tony Alamo gør. Og dét han gør - kommer fra den mørke side. I slutningen af 60'erne stifter det evangeliske par Susan og Tony Alamo en sekt. Medlemmerne rekrutteres ved at dele mad ud til hjemløse unge og love personlig frelse. Men da Susan dør, misbruger Tony sin magt til at begå seksuelle overgreb mod sektens børn. Gennem sjældne arkivoptagelser afsløres den bizarre fortælling om årtiers udnyttelse, mens tidligere medlemmer giver indsigt i sekten - som stadig eksisterer.

[Historie-online.dk, den 28. september 2021]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 09, 2021
TV-tips, uge 43, 2022
TV-tips, uge 05, 2021