Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 45, 2021

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1601

 

Hvis man ikke skal følge med i valgaften på DR1, kan man på DR2 se hele serien om Mord, mandestrip og millioner. Den lyder spændende og dramatisk. Men kan også om lørdagen komme med ned på bunden af havet og kigge på vraget af Titanic, og om onsdagen er der fokus på de lange knives nat i Nazi-Tyskland. Et tysk autentisk drama fortæller om forsøget på at flygte fra DDR i ballon, oldtiden er repræsenteret ved en dokumentar om katastrofen der udslettede Egypten, og personportrættet er af Margit Brandt. Endelig fortæller Maria Tetzlaff om af oversætte Dostojevskij. God fornøjelse!

 

Nazisternes vej til magten: De lange knives nat

DR2, 10. november, kl. 21:30

Britisk dokumentarserie fra 2019. (Rise of the Nazis) I det første år som rigskansler er Adolf Hitler udfordret. På den ene side skal han tilfredsstille den siddende præsident, Paul von Hindenburg, og vicekansler Franz von Papen. På den anden side står Ernst Röhm og stormtropperne (SA), der undergraver Hitlers troværdighed. For at sikre sit greb om magten i Tyskland beordrer Hitler en række henrettelser for at fjerne politiske rivaler og kritikere. En udrensning kendt som 'de lange knives nat'.

 

Gåden om katastrofen, der udslettede Egypten

DR2, 11. november, kl. 18:30

Britisk dokumentar fra 2019. (Treasures Decoded) I flere tusind år har historikere givet Kleopatra skylden for det gamle Egyptens sammenbrud. Men takket være iskerner fra Grønland, de gamle egypteres omhyggelige målinger og moderne detektivarbejde er det endelig muligt at skrive historien om - og afsløre, hvilken katastrofe det var, som udslettede Egypten.

 

Flugten fra Østtyskland

DR2, 12. november, kl. 19:55

Tysk autentisk drama fra 2018. (Ballon) DDR, 1979. I al hemmelighed arbejder familierne Strelzyk og Wetzel på at konstruere deres egen luftballon, som skal gøre det muligt for dem at flygte til friheden i vest. Det er en farlig og vovet plan, for sikkerhedstjenesten Stasi har informanter alle steder. Og da netop Stasi kommer på sporet af gruppen og deres plan, bliver familiernes flugt en kamp mod uret, hvor hvert sekund tæller. Medvirkende: Friedrich Mücke, Karoline Schuch, David Kross m.fl. Instruktion: Michael Herbig.

 

Temalørdag: Titanic i kapløb med tiden

DR2, 13. november, kl. 21:30

Fransk dokumentar fra 2020. (Titanic: Into the Heart of the Wreck) Hun er alle dybhavsudforskeres hellige gral. Siden Titanic sank i 1912, har det legendariske skib fascineret historikere og forskere. Men de seneste ekspeditioner ned i dybet har afsløret en ny trussel. Bakterier angriber vraget og fortærer hundredvis af kilo jern om dagen. Her afslører nye 3D-animationer vragets udvikling - og hvordan hun går i opløsning. Vil det legendariske skib forsvinde for altid?

 

Oversættelsen - i fodsporet på verdens største roman

DR2, 14. november, kl. 16:00

Fjodor Dostojevskijs sidste roman Brødrene Karamazov bliver kaldt verdens største. Da Marie Tetzlaff får til opgave at nyoversætte den, rejser hun med sin forlægger, Peter Thiesen, i romanens fodspor. En tur, som bringer hende til Dostojevskijs gamle hjem i Sankt Petersborg, provinsbyen Staraja Russa og klostret Optina Pustin. Undervejs taler hun med Suzanne Brøgger om den rolle forfatterens hustru spillede, mens den norske forfatter Karl Ove Knausgård kommenterer romanen og dens betydning. Tilrettelæggelse: Christoffer Emil Bruun

 

Margit Brandt - 20 år og verdensstjerne (1:4)

DR2, 15. november, kl. 17:45

Dansk dokumentarserie fra 2018 Margit drømmer om en karriere som international designer. Fra hun er barn, tegner og designer hun tøj og gør op med tidens konservative modetendenser. Hun møder som 15-årig sin mand, Erik Brandt, og sammen danner de et perfekt parløb både privat og forretningsmæssigt. I løbet af kort tid er det unge par flyttet til Paris, hvor Margit kommer ind hos et af de helt store modehuse.

 

Chippendales: Mord, mandestrip og millioner (1:4)

DR2, 16. november, kl. 21:30

Disco, vilde fester- og strip. I slutningen af 1970'erne leder en betrængt natklub efter den næste store ting. Ind på scenen træder Chippendales, en trup af muskuløse mandlige dansere, hvis olieglinsende stripshow rider med på bølgen af seksuel frigørelse. Men deres hurtige succes bringer korrupte personligheder med sig. Magien fordærves af bedrag, jalousi, grådighed og mord. Her dykker vi ned i den sande historie om Chippendales. Britisk dokumentarserie fra 2021. (The Curse of the Chippendales). De tre øvrige afsnit følger umiddelbart efter.

[Historie-online.dk, den 9. november 2021]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 05, 2023
TV-tips, uge 32, 2022
TV-tips, uge 40, 2021