Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 46, 2021

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1822

 

I denne uges flow-tv skal vi se portrætter af så forskellige personligheder som Arne Jacobsen, Hitchcock, Frida Kahlo, Nina van Pallandt og Tutankhamon. Og der er vintagekjoler og jysk korruption. Endelig tilbage til oldtidens Grækenland og tilbage i tiden i serien om Danmarks første konge. God fornøjelse i november-mørket!

 

Gåden om den græske kriger

DR2, 17. november, kl. 18:35

Britisk dokumentarserie fra 2021. (Treasures Decoded) En grav med umådelige rigdomme, smykker og en smukt udskåret sælsten. Manden i graven bliver kaldt The Griffin Warrior. Fundet er skælsættende. Arkæologer får en skattekiste af viden om Oldtidens Grækenland og livet ca. 1450 f.Kr. Her dykker vi ned i hemmelighederne bag den græske og minoiske civilisation. Hvem stjal fra hvem? Hvilken kultur inspirerede den græske?

 

Besat af vintagekjoler

DR2, 18. november, kl. 13:50

Lisbeth Gottenborg har mere end 200 vintagekjoler hængende på sit loft. Og de hænger ikke kun til pynt. Kjolerne skal bruges. De vækker opsigt, og fester bliver sjældent kedelige, når hun har en af dem på. Vært Trine Ross deler hurtigt Lisbeth Gottenborgs begejstring for kjolerne, og sammen tager de på shoppetur i Herning. I serien "Besat af" besøger Trine Ross passionerede samlere over hele landet. Tilrettelæggelse Charlotte Rafn.

 

Nina - med og uden Frederik

DR2, 19. november, kl. 17:25

Nina - med og uden Frederik. I 1959 er de parret alle vil være. De er unge, smukke, rige og forelskede i hinanden. Og så har de succes langt udenfor Danmarks grænser. I januar 1972 er billedet et andet. Nina er blevet forladt af Frederik - og i flere døgn har hun været eftersøgt af de amerikanske myndigheder - fordi hendes elsker har lavet et kæmpe svindelnummer. Se historien om Nina van Pallandt, kvinden, der fortryllede verden - uden at få ret meget til gengæld.

 

Hvem var Frida Kahlo?

DR2, 19. november, kl. 21:35

Tysk dokumentar fra 2021. (Exhibition on Screen: Frida Kahlo) "Jeg maler aldrig drømme eller mareridt. Jeg maler min egen virkelighed." Alle kender Frida Kahlo, men hvem var kvinden bag de lyse farver, de store øjenbryn og blomsterkronerne? Tag med på en rejse gennem den farverige kunstners liv. Hvor hemmelighederne og symbolikken bag hendes kunst låses op - og vi får indblik i hendes dybeste følelser og ofte turbulente tilværelse.

 

Gåden om Danmarks første konge (3:5) Den plyndrede grav

DR2, 20. november, kl. 16:25

Tag med historiker Cecilie Nielsen på jagt efter spor af Danmarks første konge. I tredje afsnit falder brikkerne i puslespillet om den danske kongerække langsomt på plads og fører historiker Cecilie Nielsen til en kongelig grav på Fyn. Her venter en overraskelse, som med ét gør jagten på Danmarks første konge meget vanskeligere. For nogen har sløret fortidens spor og manipuleret med fortællingen om kongemagt i Danmark. Men hvem?

 

Hitchcock - manden bag kameraet

DR2, 21. november, kl. 20:00

Britisk dokumentar fra 2021. (I Am Alfred Hitchcock) Han var spændingens mester. En enestående manipulator og instruktør. Alfred Hitchcock har produceret nogle af de mest berømte film, der nogensinde er lavet. Han har ændret filmindustrien og filmfortællingens udvikling - og fortsætter med at inspirere filmskabere. Her stiller vi skarpt på manden bag kameraet, og udforsker hans berygtede kontrollerende personlighed og hans komplekse forhold til sin familie og sine muser.

 

Arne Jacobsens moderne Danmark

DR2, 21. november, kl. 21:30

Dokumentar om den ulydige skoledreng med talent for at male, der blev en af vores største arkitekter. Hans ideer var forud for sin tid og fik ofte kritik, men i dag, 50 år efter hans død, står Arne Jacobsens skoler, rådhuse og biblioteker stadig og tegner det moderne Danmark.

 

Tutankhamons liv og død (1:3)

DR2, 22. november, kl. 18:15

Britisk dokumentar fra 2019. (Tutankhamun: Life, Death & Legacy) En gammel grav under ørkensandet. Urørt i over 3000 år og fyldt med hemmeligheder og gådefulde, sjældne skatte. Et sidste hvilested for, et af datidens mest magtfulde mennesker, faraoen Tutankhamon. Gennem tre afsnit dykker vi ned i den utrolige historie om den 19-årige konge. Hvordan var hverdagen for Egyptens mest legendariske farao? Hvad døde han af? Og hvad tog han med sig i graven?

 

Opdagelsen af Jylland: Korruption i Aalborg (1:5)

DR2, 23. november, kl. 15:10

Dansk historieserie fra 2014 I dag er Aalborg - og resten af Danmark - blandt de mindst korrupte steder i verdenen. Men sådan har det ikke altid været. I 1820'erne forsvinder der på mystisk vis penge ud af embedsmændenes pengekasser, og Frederik VI går straks i gang med at finde de skyldige! Indtil 1800-tallet er Danmark en stormagt, men i løbet af bare 50 år går vi statsbankerot, mister flåden, og vi taber både Norge og Sønderjylland. Eliten leder efter svar på hvordan de genskaber nationen - og de finder svarene i Jylland! 2. del af serien kommer samme dag kl. 17:25: Til kamp for det danske sprog.

[Historie-online.dk, den 16. november 2021]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 11, 2023
TV-tips, uge 35, 2022
TV-tips, uge 10, 2023