Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 49, 2022

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 885

 

Hele den franske serie om 1. verdenskrig kan man få på én gang. Der er også en dansk serie om mellemkrigstiden, og vi skal møde USA’s mest hadefulde kirke. Rindalismen i 60’erne, danske verdensmestre i 70’erne er også emner, og så skal vi stå på skuldrene af Niels Bohr. Og så er der noget om Hitler, Stalin og Churchill. Det er også værd at gøre opmærksom på genudsendelsen af den fine tyske dramaserie om hospitalet Charité i Berlin – nu denne uge handler det om 1960’erne. God fornøjelse!

 

Da Danmark blev verdensmestre i fodbold

DR2, 7. december, kl. 19:25

Dansk dokumentar fra 2017 Den 5. september 1971 vinder Danmark VM i fodbold. Foran 112.500 tilskuere på Azteca Stadion banker Danmarks første landshold i kvindefodbold de mexicanske værter med 3-0. Turneringen bliver arrangeret af Martini uden om de internationale fodboldforbund. Her er kvinder nemlig ikke velkomne. Det er de heller ikke i DBU, og historien om Danmarks VM-triumf er også historien om nogle kvinder, der kæmper for at blive taget alvorligt i en verden der er forbeholdt mænd.

 

Mellem 2 verdenskrige - En stjernes fald

DR2, 8. december, kl. 16:10

Ingeborg var en af tyvernes helt store stjerner og var stemmen bag landeplager som Sov dukke Lise og Lille Sommerfugl. Men hendes karriere endte brat på grund af ondsindet offentlig sladder. Det skete i en tid hvor den danske underholdningskonge hed Frede Skaarup. Han investerede hele sin formue i det københavnske forlystelsesliv. De brølende tyvere var en tid hvor kvinderollen ændrede sig radikalt og forargelsen var total når dansepigerne svingende lårene.

 

Farvel til USA's mest forhadte familie

DR2, 8. december, kl. 23:10

Britisk dokumentar fra 2019. (Louis Theroux: Most Hated Family Revisited) Westboro Baptist Church er en af de mest berygtede og rabiate hadgrupper i USA. En kirke, der fordømmer og hader homoseksuelle, jøder, muslimer, politikere, pop- og rock stjerner og ateister. Her følger vi Louis Theroux, når han igen besøger medlemmerne af den ekstreme kristne bevægelse. Har deres holdninger ændret sig efter kirkens stifter Fred Phelps' død? Eller udgør had stadig kernen i deres verdenssyn?

 

Det splittede Danmark (1:3)

DR2, 9. december, kl. 10:45

I 1965 modtog den socialdemokratiske regering over 60.000 protestunderskrifter mod Statens Kunstfond. I spidsen for protestbevægelsen stod lagerforvalter Rindal der lagde navn til den nye isme, Rindalismen. Regeringen tog ikke protesterne alvorligt og socialdemokraterne måtte år senere, ved jordskredsvalget i 1973 lide historiens største valgnederlag til Mogens Glistrup og Erhard Jacobsen. Tilrettelæggelse: Niels Birkemose.

 

Apokalypsen: Første Verdenskrig (1:5)

DR2, 10. december, kl. 11:00

Fransk dokumentarserie fra 2014. (Apocalypse WWI) I 1918 bliver aftalen om våbenstilstand underskrevet, og der er dermed sat punktum for første verdenskrig, hvor cirka 10 millioner soldater mistede livet. Følg med, når serien her undersøger, hvordan det gik til, at verden kunne slippe dette raseri løs. Kunne det være undgået? De fire øvrige afsnit i serien følger umiddelbart efter.

 

På skuldrene af Bohr (1:6)

DR2, 11. december, kl. 15:25

Nogle mener at tid slet ikke eksisterer. Vi oplever den kun, fordi vi som mennesker ikke kan se de allermindste ting i universet, men kan det virkelig passe? Dansk videnskabsserie fra 2022 om kvantefysikkens uforklarligheder, som tager udgangspunkt i de ideer og tanker den danske fysiker Niels Bohr havde for 100 år siden, og som blev fundamentet til kvantemekanikken. En teori om de allermindste ting i universet.

 

Charité - I Murens skygge (1:6)

DR2, 12. december, kl. 14:40

Tysk dramaserie fra 2021. (Charité) Østberlin, 1961. En uge inden Berlinmuren opføres, overflyttes den unge læge Ella Wendt til hospitalet Charité. Ella håber at arbejde med cancerforskning under den anerkendte professor Prokop, men hun bliver straks suget ind i hospitalets travle hverdag. Læger og sygeplejersker rejser til Vesttyskland i stort tal, så der er hårdt brug for alle kompetente hænder.

 

Ingemann - Hitler, Stalin og Churchill

TV 2, 13. december, kl.  20:35

Selvom Hitler, Stalin og Churchill er vidt forskellige, finder Peter Ingemann ud af, at de alle har et anstrengt forhold til deres fædre. Adolf og Josef får begge tæsk, og Winstons far ænser ikke sin søn et blik. Peter rejser til Georgien, England og Østrig for at dykke ned i de tre drenges liv.

[Historie-online.dk, den 6. december 2022]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 48, 2022
TV-tips, uge 17, 2023
TV-tips, uge 19, 2023