Menu
Forrige artikel

Abelines Gård på Holmslands Klit

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 5807

 

I mere end 150 år har den gamle gård ligget på Holmslands Klit - og mandag d. 1. maj åbner klitgården igen dørene. På mange måder er alt ved det gamle på klitgården - men ikke helt! For selvom noget af charmen ved Abelines Gaard er, at den næsten fremstår, som da Abeline boede der, har Ringkøbing-Skjern Museum i år krydret den gamle klitgård med en ny udstilling, masser af

levendegørelse, succesen med sangaftener fra sidste år gentages og i løbet af sommeren vil der også være mulighed for at få kagebuffet på udvalgte dage.

Abelines Gaard vil være lige præcis som den plejer - på en helt ny måde.

Ny udstilling om den store stranding af skibet “Elisabeth Rickmers

Oplev den nye udstilling om strandingen af den engelske bark “Elisabeth Rickmers”. Det kæmpestore skib strandede i 1894 på den del af kysten, der hørte til Abelines Gaard. Det blev derfor Abelines svigerfar, Chresten, der havde til opgave at huse søfolkene, men det blev også Chresten der kom til at skille skibet ad og sælge delene på den årlige strandingsauktion. Abelines svigerfar tjente så godt på strandingen, at han samme år kunne overlade gården til sønnen Laurids og svigerdatteren Abeline.

Gennem billeder, tekst og en lyttestation fortælles historien om strandingen i 1894 i en ny

miniudstilling. Udstillingen er en del af “Jernkysten”, et projekt Ringkøbing-Skjern Museum, såvel som Lemvig Museum og Strandingsmuseet er en del af. På Lyngvig fyr vil man også kunne opleve en del af “Jernkysten”, ligesom der er tilknyttet en app. til projektet.

Levendegørelse og redningsaktioner

Et besøg på Abelines Gaard er altid en oplevelse for børnene - og i år bliver oplevelsen endnu større, for måske møder de Abeline selv! I sommerperioden vil der være levendegørelse på Abelines Gaard, hvor hele familien både får mulighed for at hilse på Abeline og på strandfogeden.

Strandfogeden kan fortælle om de mange strandinger, men han kan også vise, hvordan en rigtig redningsaktion fandt sted i gamle dage. Når redningsstationen, der er tilknyttet den gamle klitgård, er åben vil der nemlig være masser af muligheder for at opleve en ægte redningsaktion - på egen krop!

Når der ikke er levendegørelse er der stadig en masse aktiviteter, børnene kan blandt andet prøve nogle af de mange sjove lege fra gamle dage eller gå på opdagelse i den gamle gård, hvor der er lavet skattejagt; både en til små - og store børn.

Praktisk information

Åbningstider:

Maj-oktober: Søn-fre kl. 11-16. Entre: 50 kr. Børn og unge u. 18 år gratis.

Kaffestuen er åben søndage kl. 13-17

I juli-august er kaffestuen åben alle dage kl. 13-17, onsdage er der kagebuffet.

I oktober er kaffestuen åben med kagebuffet onsdage og søndage kl 13-17.

Adresse: Sdr. Klitvej 87, Haurvig, 6960 Hvide Sande

 

historie-online.dk, den 26. april 2017

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Pristine Seas
Kulturministeren indviede nyt familiespil på Mosede Fort, Danmark 1914-18
Forvandlinger – fortællinger om affald