Menu
Forrige artikel

Festen på Aagaard 2016

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2073

Festen på Aagaard 2016

Lørdag 4. juni bliver der igen et mylder af liv som i gamle dage på herregården Aagaard ved Fjerritslev. 

I århundreder var Aagaard hjemsted for en af Danmarks betydeligste adelsslægter, Gyldenstjernerne, efterfulgt af en række initiativrige godsejere såsom jægermester C.E. Roulund. Men i de sidste årtier har gården gemt sig lidt anonymt mellem træerne ved hovedvejskrydset i byens sydlige udkant, og for mange er Aagaards dramatiske historie et temmelig ukendt kapitel.

»Festen på Aagaard 2016« er overskriften for et stort folkeligt arrangement, som dels skal markere 575-året for en af danmarkshistoriens blodigste borgerkrige, det nordjyske bondeoprør i 1441, og dels skal danne rammen om den officielle indvielse af to nye vandrespor omkring herregården.

Aktiviteter hele vejen rundt om den gamle herregård 

Som den centrale festplads er valgt det rektangulære område, der ligger omgivet af voldgrave lige inden for hegnet ved parkeringspladsen langs Aggersundvej. På modsatte side af indkørslen til de to nuværende udgaver af Aagaard – henholdsvis hovedgård og avlsgård – ligger to store høje, borgbankerne, som var hjemsted for den oprindelige middelalderborg, der blev brændt ned under bondeoprøret, men genopbygget i flere udgaver. 

Festlighederne, som breder sig ud over flere lokaliteter omkring den gamle herregård, begynder allerede fredag 3. juni kl. 12.30, hvor borgmester Mogens Gade indvier sporene, der er blevet etablereret i et nært samarbejde mellem lodsejerne Kim Jensen og Valdemar Møller, Jammerbugt Kommune og Nordjyllands Historiske Museum som led i projekt »Fælles om Fortiden«. 

Som blikfang til »Festen på Aagaard« bliver der opstillet en vognborg i stil med bøndernes forsvarsværk under det afgørende slag ved Sankt Jørgens Bjerg i 1441.

Læs mere på hjemmesiden: http://hanherred.dk/aagaard/festen-paa-aagaard-2016/

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Seminar: Landsbyer på kanten
Spøgelser og mystiske væsner
BIG DOCK på M/S Museet for Søfart