Menu
Forrige artikel

Gladiatorer på MOMU

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2653

Åbning af ny særudstilling på Moesgaard Museum

Den 22. april kl. 10.00 slår Moesgaard Museum dørene op til årets store internationale særudstilling ’Gladiator – Colosseums helte’.

I udstillingen vil publikum bl.a. kunne opleve at træde ind på Colosseum, hvor scenografi, modeller af forskellige gladiator-karakterer, kæmpende krigere på film og lyden af tilskuerne sammen med originale arkitekturelementer vil give stemningen af en tætpakket arena.

Solafskærmningen over publikumsarenaen, velariet, er sammen med en elevator, der fra gangene i dybet under Colosseum transporterer vilde dyr op til kamp, blot nogle af de fysiske elementer, der sammen med lyssætningen og scenografien vil give tætte associationer til virkelighedens Colosseum.

Udstillingens over 200 genstande er lånt hjem fra centrale museer og institutioner i Italien bl.a. fra Colosseum, Napoli, Bologna og Pompeji, og mange af dem har ikke været vist uden for Italien før. 

Udstillingen kan ses frem til 11. september. I hele udstillingsperioden holder museet ekstraordinært aftenåbent både onsdag og torsdag til kl. 21.

http://www.moesgaardmuseum.dk/

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Roskilde i skyggen af krig
Ny særudstilling SORT ENERGI & GRØNNE HÅB
Knuds Odense -vikingernes by