Menu
Forrige artikel

Hammelvognen kører 20. august

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 8491

Søndag den 20. august bliver Hammelvognen, verdens ældste bil der stadig kan køre, startet op for sidste gang i år. Så kom og se den strække hjul udendørs ved Danmarks Tekniske Museum i Helsingør, og vær med til en biloplevelse udover det sædvanlige.

Hammelvognen fra 1888 er Danmarks allerførste bil – og verdens ældste bil, der stadig kan køre. Den bliver startet op og præsenteret af to af museets dygtige frivillige, som også fortæller om bilens historie og hvordan teknikken fungerer.

Hammelvognen blev bygget i 1888 af Hans Urban Johansen på Albert F. Hammels maskinfabrik på Nørrebro i København.  Den regnes for at være den ældste bil i verden, der stadig kan køre og med sin benzinmotor var den langt forud for sin tid her i Danmark.

Hammelvognen er en del af Danmarks Tekniske Museums imponerende bilsamling, helt tilbage fra den gang bilerne lignede hestevogne og frem til nogle af de nyeste el-biler. Museets øvrige biler er også shinet op på dagen, så gæsterne kan følge udviklingen i design og teknologi frem til i dag.

Praktisk information

Arrangementet foregår søndag den 20. august fra kl. 12 til 16. Det er gratis at deltage, når der er betalt entre til museet. Børn og unge under 18 år har gratis adgang. Hver opmærksom på at i tilfælde af dårligt vejr, må vi nøjes med at se nærmere på, hvordan Hammelvognen virker indendørs.

Danmarks Tekniske Museums hjemmeside

Historie-online.dk, den 16. august 2017

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Kød Flæsk og Paalæg
Dansk-jødisk liv i 400 år
1200 års Aarhushistorie