Menu
Forrige artikel

Kulturministeren indviede nyt familiespil på Mosede Fort, Danmark 1914-18

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1661

Lørdag eftermiddag var en festlig dag på Mosede Fort, Danmark 1914-18, da kulturminister Bertel Haarder sammen med Greves borgmester Pernille Beckmann besøgte museet for at indvie det nye familiespil på iPad ”Krigens Valg”. Målgruppen for dette spil er først og fremmest børnefamilier med børn i alderen 6 – 12 år, der nu med dette nye familiespor i museets udstilling får museets gæster en mulighed for at gå på opdagelse i historien på en helt ny måde. IPad-spillet kombinerer de digitale virkemidler med museets sanselige udstilling, så de besøgende for alvor får en fornemmelse af at rejse 100 år tilbage i tiden.

Kulturministeren begyndte sin tale med at sige: ”Det er lidt symbolsk, at vi står under jorden, for I har fået en vigtig del af Danmarks historie frem i lyset”. Ministeren nævnte desuden, at historien om Danmarks rolle under 1. Verdenskrig var vigtig at forstå, for at kunne forstå den virkelighed, vi lever i i dag. Han måtte også indrømme, at han selv denne lørdag lærte noget nyt, nemlig at der for 100 år siden blev gravet en 40 kilometer lang skyttegravslinje fra Mosede Fort ved Køge Bugt gennem landet og helt til Roskilde Fjord.

Familien eller fædrelandet

Efter den officielle indvielse fik Bertel Haarder hjælp af en gruppe børn til at spille sig gennem nogle af udstillingens dilemmaer. Her skulle han sammen med børnene træffe de svære valg om hvorvidt soldaten skulle blive hjemme på gården for at hjælpe til med høsten, eller om han skulle møde til tjeneste ved Mosede Fort for at grave skyttegrave og forsvare Danmarks neutralitet. 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Rued Langgaards flygel
Vikinger i krig
'Beyond icons'