Menu
Forrige artikel

Pop-up-udstilling på Arbejdermuseet: Unge bryder tavsheden om døden

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2425

I udstillingen giver unge, der selv har mistet en mor eller far, et personligt indblik i, hvordan det er at være ung, når man bærer rundt på den største sorg af alle. De unge viser ved at fortælle om deres egne oplevelser og følelser, hvordan vi kan nedbryde tabuer om døden og begynde at tale om emner, som de fleste af os har svært ved at forholde os til. Det viser de bl.a. gennem breve, som de har skrevet til deres afdøde mor eller far.

Udstillingen er en del af Arbejdermuseets særudstilling Uhørt Ungdom, som åbnede 26. september sidste år og har været en stor succes allerede.

– I Uhørt Ungdom stiller vi skarpt på unges demokratiske selvtillid og ret til at blive hørt. Derfor arbejder vi sammen med mange forskellige unge. Her er det unge fra Børn, Unge og Sorg, som sætter et meget vigtigt emne på dagsordenen, nemlig hvordan det er at være ung og skulle træffe en masse valg i livet og samtidig kæmpe med en stor sorg, siger museumsinspektør Jacob Thorek Jensen.

Da min far døde, blev jeg ensom
En af de unge, som er med i udstillingen, er Cecilie Frydenlund Nielsen. Hun har selv mistet sin far og er frivillig i Børn, Unge og Sorg.

– Nogle måneder efter min fars død var der mange, der sagde, at jeg var stærk og klarede det så flot. I virkeligheden så de slet ikke, hvor dybt ulykkelig jeg var bag facaden, og jeg havde svært ved at give udtryk for det. Jeg blev meget alene med min sorg. Jeg havde ikke overskud til at bede nogen om at lytte, og mange spurgte ikke ind, fordi de var bange for at gøre mig ked af det, fortæller Cecilie og fortsætter:

– Jeg håber, at udstillingen både kan hjælpe andre unge med at åbne op omkring deres sorg, og give andre et indblik i, hvordan det er at leve videre med savnet af en forælder. Måske kan det give nogen modet til at gå hen til den unge og spørge, hvordan han eller hun har det. Jeg håber, vi kan inspirere til at bryde tavsheden omkring døden ved selv at dele vores historier.

Udstillingen Bryd tavsheden åbner 2. marts kl. 16 på Arbejdermuseet med en reception, hvor alle er velkomne. Udstillingen kan ses frem til 30. marts på Arbejdermuseet, Rømersgade 22, 1362 København K.

Forrige artikel
Se relaterede artikler
1968. Plakater fra et oprør
Skatkammer Siam
Skattejagt på Gammel Estrup