Menu
Forrige artikel

Vinterferien på danske museer

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 6069

Få luft under vingerne på Holstebro Museum

I forbindelse med museets store særudstilling ”Historien i kornet”, står vinterferien i luftarkæologiens tegn. Vi invitere hermed alle børn og voksne til at besøge vores flyværksted, hvor vi skal være kreative og blandt andet lave fly-uroer. Du får også mulighed for at male et luftfoto af dit eget hjem, som det ser ud fra oven, og lave forskellige udgaver af papirsflyvere. Vi dyster om hvem, der får sin flyver til at flyve længst, og der vil i den forbindelse være en præmie til 1. pladsen hver dag i hele vinterferien. Vindernes navne vil løbende blive lagt op på vores facebookside. Udover flyaktiviteterne er der igen i år mulighed at lave snobrød og popcorn over bål i museumshaven.

Da museet skal ombygges og lukker ned den 17. april 2017, er der desuden gratis adgang for alle og kaffe til de første 1000 besøgende. Alle museets udstillinger er åbne hver dag mellem kl. 12 og kl. 16 fra mandag den 13. februar til fredag den 17. februar.

 

Vi venter på popcorn. Holstebro Museum

www.holstebro-museum.dk

 

Vinterferie på Moesgaard Museum

I hele uge 7 er der vinterferieaktiviteter på museet. Og der er ekstraordinært åbent mandag 13. februar.

I forbindelse med museets nye miniudstilling "Med etnografen på feltarbejde: Blandt tjukterne i Sibirien" om etnograf Jeanette Lykkegårds feltarbejde blandt det sibiriske folkeslag tjukterne, sættes fokus på tjukterne og deres levevis i vinterferien.

Besøg Jeanette i en jurte – et tjuktisk telt - foran museet og hør hende fortælle om tjukterne i den sibiriske ødemark. Hjælp hende med at reparere jurten med rensdyrskind og garve dyreskind og lave mad over bål.

Jurten er beklædt med rensdyrskind og skal bl.a. repareres med skindet af et rensdyr, som Moesgaard Museum har hentet i Odense ZOO.

Tid: Lørdag 11. februar - søndag 19. februar kl. 11.00-16.00

Sted: Jurte foran museet

 

www.moesgaardmuseum.dk

 

I arkæologens fodspor på Vikingeskibsmuseet i Roskilde

Fra lørdag den 11 til søndag den 26. februar inviterer Vikingeskibsmuseet til en vinterferie fyldt med arkæologi!

Hvordan levede mennesker for tusinde år siden? Forestil dig, at du er arkæolog, altså en person som finder spor og ting fra fortiden.  Arkæologerne er en slags detektiver, for de prøver at opklare, hvordan livet har været i eksempelvis vikingetiden.

Jorden under vore fødder rummer tusindevis af ting, der er efterladt af fortidens mennesker. Men havet skjuler også spor efter sunkne verdener, som venter på at blive udgravet af arkæologer.

Du vil på vores værksted arbejde praktisk og få historien mellem dine hænder, når du undersøger de ting, som arkæologen finder og samler alle sporene til en historie. Hvad mon skelettet kan fortælle os om fortidens mennesker og deres liv? Hvilken hændelse har fundet sted?

Vikingernes værksteder for børn
I vores workshop kan du genskabe nogle af de genstande, som arkæologerne finder i udgravninger både på land og under vand.   

I workshoppen kan du:

Sy din egen læderpung
Lave amuletter i gevir og horn
Designe smykker af glasperler.
www.vikingeskibsmuseet.dk

 

Dragejagt på Koldinghus i vinterferien

Museet på Koldinghus sætter i skolernes vinterferie fokus på den kinesiske drage. Anledningen er museets aktuelle særudstilling ”Himmelsten. H.K.H. Prins Henriks samling af orientalsk jadekunst”, hvor man bl.a. kan se masser af kinesiske drager udskåret i jadesten.

I Dragejagten skal børn og voksne lede efter små og store drager. Den største af de mange drager, der har gemt sig på slottet, er over 10 meter lang. Undervejs i jagten på drager skal børnene løse forskellige opgaver og bl.a. lære om dragens betydning i den kinesiske kultur. 

I Kina har man i mere end 5000 år tegnet, fortalt og skrevet om drager. I modsætning til dragerne i den vestlige verden er dragerne i Kina gode og ikke farlige og ondskabsfulde dyr, der vogter over kæmpe skatte og spiser mennesker til aftensmad.  Kineserne har altid troet på, at drager både er kloge og rare dyr, som gerne vil hjælpe menneskene, og som bringer lykke til dem, der ser dem. 

 

En af de drager man kan møde på Koldinghus i vinterferien er 10 meter lang og blev bl.a. brugt i januar under optoget ved fejringen af det kinesiske nytår i Århus. Dragen er lånt af foreningen Venskab-Danmark-Kina.dk.

DRAGEJAGT – alle dage uge 7 og 8, 10.00-17.00

Om vinteren går kinesiske drager i hi. De gemmer sig under jorden, i floder og søer og vågner først, når det bliver forår. Du kan gå på jagt på slottet efter kinesiske drager og der er ingen grund til at være bange, for drager fra Kina er både gode og kloge og bringer lykke til dem, der ser dem. Alle deltagere er med i konkurrencen om en familierundvisning blandt Givskud Zoo’s ”drager”  for 5 personer. 

DRAGENS HULE – alle dage uge 7 og 8, 10.00 – 17.00

I Dragens Hule kan man farvelægge dragemotiver og tegne sin egen drage. I læsehjørnet kan man læse fortællingen, om hvordan dragerne i tidernes morgen sørgede for vand til det kinesiske folk og måske få inspiration til at skrive sit eget eventyr. Børnene kan også klæde sig ud som en drage og spille dragespil.

 

Vinterferien på Mosede Fort

Tag 100 år tilbage og affyr kanonen!

I vinterferieugerne 7-8 kan du prøve Virtual Reality på Mosede Fort.
Her tager vi dig med 100 år tilbage til dengang Mosede Fort stadig var bemandet. Du bliver soldat i et realistisk virtuelt univers, hvor du selv lader, sigter og affyrer kanonen.

Oplevelser for hele familien
På Mosede Fort kan du rejse 100 år tilbage i tiden, hvor verdenskrigen rasede rundt om Danmark. Du kan gå på opdagelse i de mange overraskende historier og blive suget ind i en tid, hvor Danmark er på kanten af krig.
I vinterferieugerne 7-8 kan du tilmed prøve Mosede Forts Virtual Reality.

Virtual Reality på Mosede Fort
Museet har i flere år samarbejdet med 3 studerende medialoger fra Ålborg Universitet, der har udviklet Virtual Reality specielt til museet på Mosede Fort.
Når man lader kanonen er det sjovt at hjælpes ad, men man kan sagtens prøve det alene. Virtual Reality er for folk i alle aldre og GRATIS at prøve, når entréen er betalt.

 

Historie-online ønsker god vinterferie!

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Vejle Stadsarkiv åbner ny hjemmeside med byrådssager fra 1865 og frem.
Besøg isenkræmmeren i Den Gamle By
Den første tur med SELANDIA