Menu
Forrige artikel

Årets historiske bog 2021

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 3791

 

Imperiets børn vandt afstemningen

Ved Historiske Dage i Øksnehallen lørdag den 26. marts udråbte områdechef for Sydsbank i Hovedstaden Søren Gadeberg vinderen fra scenen.

Det blev Anne Kirstine Hermann med 28 % af stemmerne for sine fine bog "Imperiets børn. Da Danmark snød FN og resten af verden for at sikre sig Grønland". Lindhardt og Ringhof.

En glad Anne Kirstine Hermann sammen med historie-onlines redaktør Poul Porskær Poulsen efter afsløringen. Foto: Anne Marie Storm

Således skrive forlaget om bogen:

Imperiets børn af Anne Kirstine Hermann er den dramatiske beretning om, hvordan Danmark snød FN og grønlænderne gennem snedigt og højspændt diplomati for at beholde Grønland som koloni. Og hvordan de store moderniseringsreformer ændrede det grønlandske samfund.

Da FN kom til verden i 1945 oven på Anden Verdenskrig, pålagde det internationale samfund lande at give deres kolonier selvstændighed. Det betød, at Danmark skulle forlade Grønland.

Det skete bare aldrig, og skiftende regeringer førte gennem 40erne og 50erne både grønlænderne og FN bag lyset for at bevare Grønland som en del af Danmark. Det gik hårdt ud over både den grønlandske kultur, det grønlandske sprog og ikke mindst de grønlandske børn.

Vildledte FN og Grønland
For første gang bliver den dramatiske og opsigtsvækkende historie om et af de mørkeste kapitler i dansk kolonihistorie fortalt, som går tæt på, hvad der skete, da politikere og embedsmænd besluttede at fordanske Grønland og gøre øen til en dansk landsdel.

Læs mere på Lindhardt og Ringhofs hjemmeside

[Historie-online.dk, den 27. marts 2022]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Fattiggård eller fjendeland
Alexandra Kollontaj - Historiens Aktører nr. 21
Tæt på 100 jernalderhuse i Aalborg Øst