Menu
Forrige artikel

Arkæologiens Dag i Odense 15. juni 2019

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1512

 

Møntergården åbner arkæologiens døre på vid gab og inviterer til en spændende lørdag med masser af lærerige, underholdende og sjove aktiviteter for børn og voksne i alle aldre. Det er alt sammen gratis. Og der venter publikum en helt enestående oplevelse.

En af de mange urner fra jernalderen som arkæologerne har udgravet ved Bellinge

Museet hylder arkæologien

Arkæologerne ved Odense Bys Museer giver et spændende indblik i resultatet af de seneste udgravninger, som primært er foregået på jernalderens gravpladser. Som noget ganske særligt vil publikum blive inviteret med til at se en urne fra jernalderen blive tømt for gravfyld og på den måde opleve den samme spænding, som når arkæologen står med et nyopgravet og ukendt gravfund. Derudover vil publikum få en fascinerende fortælling af museumsinspektør Mogens Bo Henriksen, der fortæller om den rituelle gravskik i jernalderen.

 Gravemaskinen er til stor hjælp på de arkæologiske udgravninger

Detektorfolk på besøg

Dagen byder også på spændende gæster, der nyder at gå på jagt efter fortiden. Detektorfører Peter Gydesen vil fortælle om sine mange fund, og publikum kan få stillet nysgerrigheden i den lille miniudstilling om detektorarbejdet. Desuden deltager amatørarkæologerne fra foreningen Harja, som informerer om deres forening og deres arbejde med arkæologi.

 Urnerne sikres i felten og tages med hjem på museet, hvor de efterfølgende udgraves under kontrollerede forhold

Passion for historien

Arkæologiens dag på Møntergården er en del af European Archaeology Days, som byder på pop up-udstillinger, hands-on aktiviteter og behind the scenes-oplevelser på en lang række museer overalt i Europa. Arkæologiens dag er for både store og små med nysgerrig interesse og levende passion for historien.

Lørdag d. 15. juni kl. 11-15

Møntergården, Møntestræde 1, 5000 Odense C

[Historie-online.dk, den 11. juni 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Sæsonåbning i Den Fynske Landsby
Randbøldal - Jyllands første industrilandsby
Marts. Très Riches Heures du Duc de Berry