Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 50, 2023

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 555

 

Denne uges flowTV byder på portrætter af Tina Turner og Alfred Hitschcock, reportage fra en musikfestival i Grønland og de danske gidsler hos Sadam Hussein i 1990. Dertil en dokumantar om bygningen af Hoover Dam, en hyggelig historiequiz i Den Gamle By og en dansk film fra 1985 om Hamlet og Ofelia. God fornøjelse!

 

Kæmpekonstruktioner (1:3) - Hoover Dam

DR2, 13. december, kl. 19:10

Britisk dokumentarserie fra 2022. (Building the Impossible) Det er en af verdens største ingeniørbedrifter. Den gigantiske Hoover Dam. Da den stod færdig i 1935, var den klodens største betonkonstruktion. Men det kræver også noget virkelig stort at kontrollere Nordamerikas største, længste og vildeste flod. Kom med bag kulisserne, og hør, hvordan den mægtige Colorado-flod blev tæmmet og Hoover Dam blev bygget.

 

Tina Turner

DR2, 14. december, kl. 22:40

Amerikansk dokumentar fra 2021. (Tina) "I was living a life of death." Tina Turner er en af de største rocksangere nogensinde. Men bag berømmelsen gemte der sig et liv med overgreb, fornedrelse og voldtægt. Her fortæller den talentfulde sanger den rystende beretning om sit voldelige ægteskab, flugten efter mange års traumer - og kampen for at blive fri af fortiden.

 

Historiequizzen - Julespecial i Den gamle by

DR2, 15. december, kl. 17:00

Historiequizzen Julespecial 2017 Luften er tyk af gran og klejner, når Adrian Hughes og Historiequizzen byder på en julespecial fra Den Gamle By i Aarhus. Gæt selv med, når quizdeltagerne skal kåre Danmarks ældste julesmåkage og finde ud af, om der i 1969 blev lavet en film, der hed "Julemand på sengekanten". Aftenens deltagere er: Brian Wiborg, Trine Halle, Hanne Fabricius og Kåre Johannessen.

 

Ofelia kommer til byen

DR2, 16. december, kl. 15:25

Dansk drama fra 1985. Landsbyens sære dreng, John, lever en isoleret tilværelse som graver ved kirken på den jyske vestkyst - indtil storbypigen Molly dukker op og griber ind i hans skæbne. De mødes som Hamlet og Ofelia i dilettantforeningens opførelse af Shakespeares drama. Medvirkende: Stine Bierlich, Reine Brynolfsson, Flemming 'Bamse' Jørgensen m.fl. Instruktion: Jon Bang Carlsen.

 

Den mest afsidesliggende musikfestival i verden (1:2)

DR2, 17. december, kl. 18:25

14 unge, håbefulde sangskrivere og musikere fra Danmark, Færøerne, Island og Sverige er draget til Nuuk i Grønland. Sammen skal de skabe et flerkulturelt musikalbum. Under opholdet i bootcampen blomstrer et intimt musikunivers med rum for personlige fortællinger og inspiration fra den storslåede grønlandske natur. Anden del følger umiddelbart efter.

 

Hitchcock - manden bag kameraet

DR2, 18. december, kl. 17:25

Britisk dokumentar fra 2021. (I Am Alfred Hitchcock) Han var spændingens mester. En enestående manipulator og instruktør. Alfred Hitchcock har produceret nogle af de mest berømte film, der nogensinde er lavet. Han har ændret filmindustrien og filmfortællingens udvikling - og fortsætter med at inspirere filmskabere. Her stiller vi skarpt på manden bag kameraet, og udforsker hans berygtede kontrollerende personlighed og hans komplekse forhold til sin familie og sine muser.

 

Saddams danske gidsler (1:3)

DR2, 19. december, kl. 20:00

En gruppe udlandsdanskere får deres afslappede tilværelse vendt på hovedet, da Iraks diktator Saddam Hussein invaderer Kuwait i 1990. Grænserne i den lille ørkenstat lukker. Danskere og andre vestlige udlændinge bliver derfor taget som gidsler, mens en krig er under opsejling.

[Historie-online.dk, den 12. december 2023]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 03, 2024
TV-tips, uge 23, 2024
TV-tips, uge 06, 2024