Menu
Forrige artikel

Ny podcastserie: Undervejs i historien

Kategori: Bøger
Visninger: 2296

 

I Gads Forlags nye podcastserie Undervejs i historien kan man høre udvalgte historikere fortælle om den research, de overvejelser og de mange gode anekdoter og historier, der knytter sig til et bogprojekt fra idé til færdig bog.

Podcastserien er i første omgang klar med tre episoder, der omhandler henholdsvis Billeder fra en anden verden af professor i historie Poul Duedahl, Christian 2. af lektor i historie Lars Bisgaard og Store Nordiske af professor i historie Kurt Jacobsen.

Efter sommerferien får fem nye episoder premiere - blandt disse finder man en episode med Lykke Friis, der fortæller om sin bog Håbets Europa i 89 billeder, der udkommer d. 6.september. 

Fælles for disse lydfortællinger gælder, at lytteren får et indblik i den enkelte bogs tilblivelse. Hver episode tager lytteren med på en reportage med den aktuelle forfatter, der undervejs videregiver sine idéer og overvejelser, samt de gode historier, der knytter sig til det pågældende bogprojekt. Forfatterens fortælling klippes sammen med andre relevante lyde som fx historiske lydklip og stemningslyde fra reportagen.

De første tre episoder er klar og kan tilgås på gad.dk/podcast, på Itunes, på Stitcher og på Spotify. Hver episode varer ca. 20 minutter.

Idé og udgiver: Gads Forlag
Vært og koncept: Dorte Palle
Produktion: Thomas Houkjær, Præmis.

[Historie-online.dk, den 24. juni 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Årets bog om svensk historie
Geoforum Perspektiv: Brugen af historiske kort
Sporvognskalenderen 2021