Menu
Forrige artikel

Skjerns dåbsattest

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 3060

Til februar begynder museumsinspektør ved Ringkøbing-Skjern Museum Christian Ringskou officelt på sit Ph.D.-projekt: "Ringkøbing-Skjern - købstaden og den unge by". Men de første spadestik til afhandlingen er allerede taget. For nyligt fik museet bl.a. overleveret, hvad der bedst kan betegnes som Skjerns dåbsattest.

Vi Gjøre vitterligt

Takket være Ole Krarup Hansen, Jonstrup nord for København, er en høkerbevilling fra 1850 nu en del af Ringkøbing-Skjern Museums samling, bevillingen er noget af det tætteste, man kan komme på Skjerns dåbsattest. For som en del af sit Ph.D.-projekt, "Ringkøbing-Skjern - købstaden og den unge by", er museumsinspektør Christian Ringskou gået i dybden med, hvad der kunne kaldes Skjerns grundlægger, nemlig Christian Fabricius Hansen.

C.F.  Hansen kom til Skjern i 1855 og slog sig ned som købmand. Men købmand var ikke bare noget man blev, det skulle man have bevilling til af kongen selv. Det betød, at C.F. Hansen lejede en høkerbevilling af den tidligere høker (købmand) Jeppe Engsigs enke. Ønsker man at læse mere om bevillingen, Christian Fabricius Hansen og Skjern kan man med fordel erhverve den nye årbog for Ringkøbing-Skjern Museum og Vardemuseerne: Opdatering, der udkommer vinteren 2018, hvori museumsinspektør Christian Ringskou har skrevet en artikel om netop dette emne.

Ringkøbing-Skjern - købstaden og den unge by

Købstaden og den unge by kommer i fokus i museumsinspektør Christian Ringskous nye store forskningsprojekt, hvor købstaden: Ringkøbing og den unge by: Skjern, skal undersøges. For hvad forener disse byer: hvordan kan de arbejde sammen i kommunen og hvad gør byerne forskellige: hvad betyder det, at den ene by kan trække spor tilbage til middelalderen og den anden knap har 150 år på bagen?

Museets hjemmeside

Historie-online.dk, den 12. december 2017

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Sommeferie i herregårdshaven
Historiens største gravfund II
TV-tips, uge 16, 2023