Menu
Forrige artikel

Vores familiehistorie

Kategori: Anmeldelser
Visninger: 5702

 

Af Palle Bundgaard, slægtsforsker

Bogen er på næsten 200 sider og minder meget om ”Barnets bog”. Her er der plads til at gøre notater om de selvstudier, der gøres om familietræet, og de oplysninger som kommer frem under arbejdet med at samle oplysninger om familie/aner. Det anbefales, at notater laves med blyant, så eventuelle rettelser kan foretages, det er jo ikke sikkert, at alle husker rigtigt.

Bogen er et udmærket inspirationsmateriale, og det anbefales at læse den og herefter få noteret de oplysninger, som samtaler med familien bringer for dagen.

Hvis man fanges af alle de nye oplysninger, som kommer frem, vil det være nødvendigt at udvide arbejdsområdet og gå i gang med at søge viden uden for familien.

Bogen viser, hvilke værktøjer der kan bruges i det videre arbejde og anbefaler via internettet at hente oplysninger på arkivalier-online (AO) fra folketællinger og kirkebøger. Det vil vel nok kræve indsigt i brugen af PCer, og det kan vel også anbefales medlemskab af lokalhistorisk forening eller en slægtsforskningsforening.

I de følgende kapitler er der eksempler på fornavne og efternavne, og ved at følge teksterne kan der opbygges en tidsline som et generelt forløb eller for enkeltpersoner.

Der er kapitler med generel historisk orientering, hvor man kan placere familiemedlemmerne i den samtid, som de har oplevet, og derved lettere leve sig ind i deres muligheder og de begrænsninger, som tiden har givet.

Arven i kroppen – det sidste nye i slægtsforskning – alle menneskers DNA gemmer på arv fra tidligere generationer, som viser sig i vores hår, hud og øjne. Ved en DNA test kan vi få en indikator på, hvor vi oprindelig kommer fra. Denne mulighed kan anvendes, når alle andre emner er afprøvet.

Bogen kan absolut anbefales som en indfaldsvinkel til slægtsforskning, eller som inspiration til at komme videre. Den er et godt sted at begynde, og bogen vil uden tvivl være med til at fremme slægtens samtaler i lang tid.

Historie-online.dk, den 23. oktober 2018

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Find din slægt - og gør den levende.
Retsreformen 1919
Slægtens myter