Menu
Forrige artikel

Julegaveidé fra Krigsmuseet

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 983

 

Som noget helt nyt lancerer Krigsmuseet nu et sæsonkort, der giver adgang til ti foredrag i 2023, der spænder over alt fra danskere i den amerikanske borgerkrig til Margrethe 1.’s nordiske storrige. Julegaven til den historieinteresserede, der ikke ønsker sig flere ting.

Fra januar udbyder Krigsmuseet i København for første gang et helt nyt sæsonkort til foredragsrækken Fad & Foredrag.

Her kan krigsaficionados og historietørstige efter fyraften i løbet af 2023 få serveret en kold fadøl og ti spændende foredrag efter museets lukketid.

Sæsonkortet koster 1.000 kr. og er 500 kr. billigere end at købe foredragene enkeltvis.

Læs mere her: https://shop.natmus.dk/collections/krigsmuseet-arrangementer/products/fad-foredrag-2023-arskort

Sæsonkortet inkluderer en kold fadøl for gæster over 18 år, til gæster under 18 år inkluderer billetten en vand.

Sæsonkortet giver adgang til alle ti foredrag i foredragsrækken for sæson 2023.

Sæsonkortet giver også gratis adgang til Krigsmuseets øvrige udstillinger fra kl. 16 samme dag. 

Program for 2023:

24.1.2023: Danskere på Østfronten v. Claus Bundgård Christensen

Over 6.000 danskere gik i tysk krigstjeneste, men efter krigen faldt hammeren og i mange år har vi fortiet deres historie. Dette foredrag handler om de danskere, der kæmpede for den nazistiske sag.

16.2.2023: Slaget ved Rorke’s Drift v. Jesper Kurt Nielsen

Alle odds er imod de britiske soldater, der er trængt op i en krog af de disciplinerede zulukrigere. Hør med, når Nationalmuseets helt egen ekspeditionshistoriker tager os med til Sydafrika i 1879 for at høre om det dramatiske slag ved Rorke’s Drift.

8.3.2023: Kvindekanonerne og forsvarssagen v. Anne Aaskov

Omkring forrige århundredeskifte tordner en gruppe kvinder mod vattede mænd, der ikke tør tage rigets forsvar seriøst. De tager sagen i egen hånd og stifter Danmarks på tidspunktet største kvindeforening. Denne kampdag fortæller Anne Aaskov om nogle af kvindebevægelsens helt tidlige forkæmpere.

20.4.2023: Samurai – mellem myte og virkelighed v. Martin Petersen

Vi er fascineret af krigerpoeten med den skarpe katana og det strenge moralkodeks, der hugger sig vej igennem det feudale Japan. Men samuraien er også omgærdet af en vis mystik og spekulation. Til dette Fad & Foredrag vil seniorforsker Martin Petersen fra Nationalmuseet fortælle om Krigsmuseets og Etnografisk Samlings mange spændende samurai-genstande.

25.5.2023: Magrethe 1. – kampen om det nordiske storrige v. Vivian Etting

Med lige dele diplomatisk snilde og iskold krigsførelse etablerede Magrethe 1. den legendariske Kalmarunion – men det var ikke uden ofre. Til dette Fad & Foredrag fortæller Vivian Etting om Magrethes krige imod særligt Den Tyske Orden, der havde en ny tids højteknologisk ildkraft som våben imod den skrøbelige union.

22.6.2023: Krig og klinger – historisk fægtning v. Victor Harder Hesel

Vores fantastiske kanonhal bliver til en arena, når historisk fægtemester Victor Harder Hesel byder velkommen til dette knivskarpe foredrag. Med lige dele demonstrationer, historier og øvelser vil Victor skelne fakta fra fiktion, når det gælder vores ideer om sværdkamp.

21.9.2023: Mod nord med Siriuspatruljen v. Jens Bonde

Pak frakken og sig farvel til dine kære, når vi byder velkommen til tidligere chef for Siriuspatruljen Jens Bonde til dette Fad & Foredrag. Du kommer til at høre historier fra det kolde nord og om, hvordan dagligdagen i iskold isolation foregår.

26.10.2023: Med danskerne i den Amerikanske Borgerkrig v. Anders Bo Rasmussen

Flere danske lykkeriddere endte ad omveje midt i USA’s dramatiske borgerkrig i 1861-1865. Vi skal til dette Fad & Foredrag høre den usandsynlige historie om generalen Christian Christensen og hans gamblersvoger Ferdinand Winsløw.

23.11.2023: Vikinger i krig v. Jeanette Varberg

Med bævrende pen berettes der om de frygtindgydende vikinger, der hærgede løs i Europa frem til middelalderen, men hvordan kæmpede disse krigere fra nord virkelig? Vi får besøg af Nationalmuseets egen vikingeekspert Jeanette Varberg til dette Fad & Foredrag.

14.12.2023: Fjernstyrede våben og fremtidens kampplads v. Andreas Graae

Våbenteknologien er i rivende udvikling og ændrer hele tiden spillereglerne for krigens udførsel. Andreas Graae vil tage udgangspunkt i nylige nøglebegivenheder, der viser, hvor krig og teknologi er på vej hen i dette Fad & Foredrag.

[Historie-online.dk, den 14. december 2022]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Kvinders liv i Oldtiden
En original brandbil
Første verdenskrigs afslutning