Menu
Forrige artikel

Vinterferie på museet

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 338

 

Museum Silkeborg: Vinterferie på Hovedgården og Papirmuseet

Vinterferie på Hovedgården. 10.-18. februar 11:00-16:00

Besøg Hovedgården og hjælp os med at holde styr på vores genstande og udstillinger.

På Museums inspektionen kommer I rundt på museet og tjekker op på om der er styr på sagerne. Børnene styrer afkrydsningen og der er lidt støtte til de voksne, så de kan hjælpe børnene igennem opgaven.  Det er hårdt arbejde at holde orden på et museum, så der er belønning til alle børn efter endt inspektion.

Vinterferie på Papirmuseet
12. - 18. februar / 11.00-16.00

I vinterferien kan man besøge Papirmuseet og få fortællingen om Silkeborg by og om papirfremstilling af museets papirmagere. Alle besøgende får mulighed for at ”øse” deres eget papir med vandmærke. Derudover kan man deltage i vinterferiens papirworkshop. Besøget henvender sig til personer i alle aldre.

 

 
 
 

Danmarks Borgcenter åbner eksklusivt dørene i vinterferien for unik MAGT-oplevelse

Dyk ned i magtens intrigante verden og oplev Vordingborgs middelalderlige storhed, når Danmarks Borgcenter helt eksklusivt åbner dørene til udstillingen 'MAGT' alle dage i vinterferien i uge 7.

Oplev historien om kongemagten alle dage på Danmarks Borgcenter i vinterferien. Foto: Frame & Work

Danmarks Borgcenter tager et historisk skridt ind i nye tider ved at åbne dørene til udstillingen 'MAGT' alle dage i vinterferien i uge 7.

Museet har historisk set først åbnet op til påskeferien, men i år laves dette om. Beslutning er truffet for at imødekomme nysgerrige besøgende og give dem mulighed for at opleve Danmarks Borgcenter i en periode, hvor interessen for magt og kongemagt er på sit højeste i Danmark. Direktør, Keld Møller Hansen, forklarer:

"Med Dronning Margrethe den 2.s afgang som regent og overdragelse af tronen til Kong Frederik, er udstillingen 'MAGT' relevant som aldrig før", og fortsætter:

"I udstillingen kan besøgende nemlig fordybe sig i konge- og dronningemagten i Danmark og blive klogere på den magt, der altid har knyttet sig til en borg. Fra konger til dronninger, kirker, våben, smykker og meget mere. Det var her kongefamilien opholdte sig. Her der blev planlagt togter fra. Og her man indgik historiske aftaler med magtfulde allierede".

Magtfulde dronninger

I 2022 åbnede Danmarks Borgcenter op for en række helt nye portrætter og historier om middelalderens magtfulde dronninger i samarbejde med designeren, Jim Lyngvild.

Men selvom Dronning Margrethe den 2. altså netop har abdiceret fra tronen og overladt hvervet som regent til Kong Frederik, er der stadig masser af dronningemagt tilbage i Vordingborg.

I udstillingen 'MAGT' kan du nemlig stadig få hele historien om dronningernes rolle i spillet om borgen og magten. Her kan besøgende blandt andet glæde sig til at høre om den store indflydelse, som dronningerne havde. De var ikke blot pænt vedhæng til kongen, men tog også beslutninger med potentielt blodige konsekvenser.

Glæd dig til at møde dronningerne Margrete 1., Bengerd, Dagmar, Margrete Sprænghest, Sofia af Minsk m.fl., og dyk ned i magtens intrigante verden i udstillingen 'MAGT' på Danmarks Borgcenter

.

Vinterferie på Krigsmuseet: I krig for Christian 4.

Kom med i den kongelige hær, få soldatertræning og hjælp kongen med at vinde over den svenske arvefjende. I vinterferien kan store og små rejse med tilbage til Christian 4.’s tid og deltage i et sjovt rollespil i kongens gamle tøjhus. 
 
Den svenske konge Karl 9. har længe provokeret Christian 4. Begge vil de gerne være Nordens hersker, og nu har Christian 4. fået nok! Han erklærer Sverige krig og vil en gang for alle afgøre, hvem der for alvor er den mægtigste mand i Norden. Christian 4. har derfor behov for dygtige soldater til at slå den svenske hær.

I vinterferien kan børn og voksne komme i træning som soldat i Christian den 4.s hær på Krigsmuseet i København.

Lær om hærene og soldaterne på Christian 4.’s tid - prøv deres udrustning, tyd et latinsk rytterflag og tegn selv et! Forbered flåden til kanonkamp ved at veje og lade kanonerne og stig til hest som en vaskeægte ringrider.

Alle kan deltage i træningen og gå ind i Christian 4.’s hær og måske blive ridder af hans egen personlige ridderorden ”Den væbnede arm”.

Træningen byder på alt fra våbenkendskab og kanonladning, men også evnen til at klæde sig som en adelsperson.

Undervejs bliver der rig mulighed for at lære meget mere om Christian 4.’s bygninger, hans egen historie og nogle af de vigtige krige i Danmarkshistorien.

Hvornår: 12-16. februar (begge dage inklusive) fra kl. 10.00-15.00 - sidste start kl. 14.00

Hvor: Krigsmuseet, Tøjhusgade 3, 1220 København K
 

Museum Sønderjylland i Sønderborg, Haderslev, Tønder, Brundlund Slot

Er du på udkig efter spændende og kreative aktiviteter for hele familien i vinterferien, så er det inde på museerne i Sønderjylland, du finder dem.

Vær med i Jagten på Den Gyldne Vlies og tag med på omvisning på Sønderborg Slot.

Lav collager a la Clausen på Kunstmuseet Brundlund Slot

Lær at spille mundharpe og blæse i piv-i røv-dyr, og byg dit eget musikinstrument som man gjorde det i middelalderen hos Arkæologi Haderslev

Tegn og mal med naturens egne farver på Kunstmuseet Tønder

Mens børnene er kreative ved vores aktiviteter, er der også mulighed for, at I kan opleve museets udstillinger.

Kom med i jagten om Den Gyldne Vlies 

Den tidligere konge Christian 2. sad i fængsel på Sønderborg Slot i årene fra 1532-1549.  

I et sidste forsøg på at få friheden tilbage har Christian indledt en hæsblæsende jagt på Den Gyldne Vlies, en fornem ridderorden.  

Med den om halsen kan han igen blive fri.  

Han har brug for din hjælp.  

Kom og vær med til at hjælpe Christian i jagten på Den Gyldne Vlies. 

Mandag - fredag i uge 7 Kl. 11-15 Sønderborg Slot 

Se mere på hjemmesiden: Aktiviteter for hele familien i Museum Sønderjylland - Museum Sønderjylland (msj.dk)
 

[Historie-online.dk, den 7. februar 2024]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Museumsnumre 78 - spejle
Derfra hvor vi stod
Spøgelser og mystiske væsner