Menu
Forrige artikel

Københavns Museum åbner 8. februar 2020

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1546

 

København blev grundlagt af Absalon – eller blev den nu også det?

Få svar på dette og bliv klogere på hovedstadens historie på det nye Københavns Museum: Fra de første istidsjægere over vikingetidens handel og håndværk, byggeboom og pest, brande og bombardementer til nutidens Christiania-fristad. Med et væld af originale genstande kommer du helt tæt på byen og dens beboere gennem tiden. Og intet bymuseum uden en bymodel: Et absolut highlight er den nye store, interaktive model af byen med panorama.  

Besøg også den hyggelige café og butikken med københavnerdesign, der spænder fra flotte postkort til unikasmykker.

Fra 8. feb. kan du få Købehavns historie fra de første istidsjægere over vikingetidens bosættelser, pest og brande til nutidens Christiania

En by med rødder i vikingetiden
Et besøg på Københavns Museum er som en vandring gennem byen og historien fra de første spor af mennesker frem til i dag. Udstillingen er bygget op over 14 nedslag i byen; kendte pladser og markante bygninger med betydning for byens historie. Hør bl.a. om det tidligste København tilbage i vikingetiden, om middelalderens omfattende fæstningsbyggeri og Rådhuspladsen som hjertet af metropolen omkring år 1900.

Kom tæt på fortidens københavnerne
Hvem var fortidens københavnere og hvordan levede de? For hvert nedslag i byen har vi udvalgt de mest spændende arkæologiske fund og historiske genstande, som afspejler livet i København – også fra før København blev København. En godt brugt benkam fra vikingetiden, et skelet af en kriger fra middelalderen og en elegant bærestol fra 1700-tallet, der på bedste taxa-vis har fragtet fine folk rundt i byen – og selvfølgelig har vi også en tidlig udgave af københavnernes foretrukne transportmiddel: En cykel, endda i træ!

Interaktiv bymodel giver overblik
En række interaktive installationer, lyde, stemmer og film bringer dig tæt på historien: Prøv 1700-tallets komplicerede hilseformer og hør historien om udbryderkongen Morten Frederiksen, som i begyndelsen af 1800-tallet endte sine dage på Kastellet. Se filmen “Kampen om byen” om de modsætninger, der var mellem demonstranter, politi og indbyggere i årtierne op mod år 2000. Og intet bymuseum uden en bymodel: Et absolut highlight er den nye store, interaktive model af byen med panorama.

Se hjemmesiden

[Historie-online.dk, den 4. februar 2020]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 10, 2021
Summer of Love
Museum på Rejsen 1: Edinburgh