Menu
Forrige artikel

I museumsnissernes fodspor i Haderslev

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 3992

 

Julen banker unægtelig på og kalenderen viser i den grad december. Museum Sønderjylland i Haderslev holder gang i julen helt frem til 23. december. Mandag-fredag kl.10-16 og i weekenden kl. 13-16 kan man gå i museumsnissernes fodspor, se hvad de har lavet af narrestreger og ikke mindst få en lille historie om julen og dens traditioner i gamle dage. En oplevelse som mere end 500 forventningsglade børn og voksne deltager i. I udstillingerne er der juletræet pyntet som i 1870´erne og på museet under trappen er nisserne flyttet ind.

I anledningen af julen flytter Arkæologi Haderslevs lille nissefamilie ind i museets udstillinger. I år begyndte juleløjerne  i slutningen af november, hvor de første nisseglade børn gik på jagt efter de jule-hjælpsomme nisser.  Museets nisser har man naturligvis aldrig set, men ud fra fodspor, som er fundet rundt på museet ude og inde, ser det ud til at en voksen nisse vejer ca. 300 g, før han har spist en stor portion risengrød, bruger str. 10 i sko, men allerhelst går med bare fødder.

50 kg mel, 2000 nelliker og 500 børn!

Nisser, har akkurat som mennesker mange ønsker. Men de får ikke alt på en gang. Hver dag åbner museet en låge i den store julekalender. De sker foran en spændt børnefolk.  Kalendergaven skal nisserne have ind på deres loft, der i julens anledning er flyttet ind på museet. Bagefter skal alle børn hjælpe nissemor Alma med at bage, men først skal de rundt på museet for at finde kanelen, for den har nisserne nemlig taget.

Over 500 børn fra børnehaver og indskoling har meldt sig til arrangementet ”I nissernes fodspor”. Ud over at finde nissefodspor og lave dej til brune kager med nelliker, ingefær og kanel, danser børnene om juletræet, får besøg af julebukken, leger de gamle julelege og til slut får de historien om, hvordan det alligevel blev en god jul for skomageren og hans nisse.

Se hjemmeside

[Historie-online.dk, den 15. december 2018]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Fra folkesag til venskabsbesøg
Kulturen med lukket adgang
Randbøldal - Jyllands første industrilandsby