Menu
Forrige artikel

Nyt kolonihistorisk storværk i fem bind

Kategori: Bøger
Visninger: 6776

Danmark og kolonierne

Fra 1600-tallet frem til 1900-tallet var Danmark en af de europæiske kolonimagter, i perioder med besiddelser både i Indien, Vestafrika, Vestindien og Nordatlanten.

”Danmark og kolonierne” beskriver de enkelte koloniers historie fra etablering til afvikling: Dansk Vestindien, Grønland, Guldkysten og besiddelserne i Indien. Desuden beskriver værket arven efter det danske herredømme i de forskellige kolonier. I et særligt bind om Danmark behandles centralmagtens rolle i koloniriget, og her kan man også læse om, hvordan kolonierne påvirkede Danmark.

”Danmark og kolonierne” vil fortælle kolonihistorien på en ny måde. Det tager afsæt i kulturmøder mellem Danmark og de enkelte kolonier, men vil beskrive de koloniserede samfund på deres egne præmisser. Der gives samtidig plads til både de små historier, de enkelte menneskeskæbner og de store sammenhænge.

Værket skrives af en række af landets førende kolonihistorikere under ledelse af hovedredaktionen bestående af: H.C. Gulløv (Nationalmuseet), Poul Olsen (Rigsarkivet), Niels Brimnes (Aarhus Universitet), Per Hernæs (NTNU, Trondheim), Mikkel Venborg Pedersen (Nationalmuseet) og Erik Gøbel (Rigsarkivet).

Hvert bind er på ca. 400 sider. Forlagets pris: 349,95 kr. pr. bind, 1499,95 kr. for alle fem bind.

Værket anmeldes naturligvis senere på historie-online.dk

Historie-online, den 15. marts 2017

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Holger Drachmann
Bogforum var en messe værd
Årets bog om svensk historie 2022