Menu
Forrige artikel

Mikkel Kirkebæk: Den yderste grænse - årets historiske bog 2019

Kategori: Bøger
Visninger: 5566

 

Årets historiske bog 2019

Vinderen af prisen på 20.000 kr. blev

Mikkel Kirkebæk: Den yderste grænse. Danske frivillige i de baltiske uafhængighedskrige 1918-1920. Lindhardt og Ringhof.

To tykke bind om et korps af frivillige, der deltog i Estland og Letlands befrielseskrige 1918-1920. Hvem var de frivillige og hvad var deres bevæggrunde. Hvad skete der efter, de var kommet hjem i 1919. Og det var kun ca. 200 frivillige, det drejede sig om. Ud over denne begrænsede historie får Kirkebæk lejlighed til at fortælle om den store historie, som indrammer denne lille historie. Rusland og Europa lige efter 1. verdenskrig, dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik og meget mere. Et enormt, deltaljeret arbejde.

Mikkel Kirkebæk, forfatter til Årets historiske bog 2019

Se anmeldelsen på historie-online.dk her

Prisen, der uddeles af Dansk Historisk Fællesråd og www.historie-online.dk efter afstemning, er sponsoreret af Kulturministeriet og Sydbank. Vinderen fik godt 40 % af de afgivne stemmer.

Vi plejer at uddele prisen på Historiske Dage i Øksnehallen i København, men det forhindrede Coronakrisen – og da det har længere udsigter mht. andre arrangementer, har DHF og historie-online valgt at uddele prisen pr. telefon og mail – med håbet om, at vi senere kan ønske rigtigt til lykke.

DHF driver historiesiten www.historie-online.dk. Her kan man læse om aktuelle arrangementer og udstillinger i den historiske verden, læse anmeldelser af historiske bøger, få tv-tips – og hvert år arrangeres afstemningen om årets historiske bog. Et fagligt panel vælger fem kandidater, som historie-onlines brugere så kan stemme om.

I 2019-afstemningen var kandidaterne ud over Mikkel Kirkebæk: Den yderste grænse, Rasmus Chr. Elling: Irans moderne historie, René Karpantchof: De stridbare danskere, Lars Bisgaard: Chr.2. og Lotte Thrane: Maske og menneske. Asta Nielsen og hendes tid. Afstemningen kørte fra 15. januar til 15. marts.

Prisen for Årets historiske Bog er blevet uddelt siden 2003. Se de tidligere prisvindere her

[Historie-online.dk, den 1. april 2020 - men det er ingen Aprilsnar!]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Uddeling af prisen for Årets Historiske Bog 2009
Mere hæder til Kirkebæk
Årets historiske bog 2021