Menu
Forrige artikel

Brødremenigheden i et internationalt perspektiv

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 4469

 

Gennem særudstillingen ”Jørgens Rejser”, der stiller skarpt på præst Jørgen Bøytler og hans omfattende internationale arbejde i Brødremenighedens tjeneste samt ved lanceringen af en ny guidet tur ”Christiansfeld og den store verden”, sætter Christiansfeld Centret i denne sæson et særligt fokus på Brødremenigheden i et internationalt perspektiv.

Vi har set frem til at lancere de to satsninger her til sommer, som begge sætter fokus på Brødremenigheden i en international kontekst. Christiansfeld har altid, trods sin beskedne størrelse, været en by med udsyn og mange internationale relationer”, - siger Birgitte Lamp, Leder af Christiansfeld Centret og UNESCO Site Manager.

Særudstilling: Jørgens Rejser – en livsrejse og en verdensrejse

Christiansfeld Centret kan i juni åbne særudstillingen ”Jørgens Rejser”. En udstilling der fokuserer på Brødremenighedspræsten Jørgen Bøytler og hans omfattende internationale arbejde i Brødremenighedens tjeneste. Udstillingen består af en blanding af tekster, citater, fotos og genstande fra Jørgens mange rejser og oplevelser rundt om i verden. Hør bl.a. om Jørgens tid som tømrer i Afrika og hans rolle som generalsekretær for den verdensomspændende Brødrekirke. Særudstillingen tager dig med på en rejse rundt om i verden og på en personlig livsrejse med Jørgen Bøytler.

Besøg hos ny Brødrekirke i Burundi. Foto: Jørgen Bøytler

Brødremenigheden i Christiansfeld er del af en global menighed, der er spredt ud over hele verden. En international menighed, der allerede få år efter sin etablering af sin første by, Herrnhut i sydøstlige Tyskland, spredte sig til Holland, Afrika, Amerika, Grønland, De Vestindiske Øer, Rusland og naturligvis Sønderjylland med grundlæggelsen af Christiansfeld i 1773.

Udstillingen åbnes fredag den 21. juni kl. 14.30 i Christiansfeld Centret, Nørregade 14,6070 Christiansfeld.
Udstillingen er herefter åben i perioden 22. juni 2019 – 26. januar 2020 i Christiansfeld Centrets normale åbningstider.

Ny byrundvisning: ”Brødremenigheden og den store verden”

Christiansfeld Centret kan også tilbyde en ny guidet rundvisning, der tager udgangspunkt i Brødremenighedens internationale arbejde. Oplev Christiansfeld fra en ny vinkel, når du med Christiansfeld Centrets guider ser steder i den historiske bydel, der emmer af historier om Christiansfeld og Brødremenigheden set i et globalt perspektiv. Med udgangspunkt i huse, steder, gravsten og genstande på museet
fortælles historien om Brødremenighedens internationale arbejde – før og nu. Byrundvisningen afsluttes med besøg på Brødremenighedens Museum, hvor man efter en kort introduktion, har mulighed for at gå rundt på egen hånd.

Christiansfeld Centrets hjemmeside

[Historie-online.dk, den 18. juni 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Vikingerne havde glasvinduer
Skalk nr. 1, 2018. Nyt fra fortiden
Dansk patent- og innovationshistorie