Menu
Forrige artikel

Første verdenskrigs afslutning

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 3116

 

Museum Sønderjylland markerer 100-året for Første Verdenskrigs afslutning. Det sker med en historiefestival på Sønderborg Slot lørdag den 10. november fra kl. 10:00 til kl. 16:30.

Mød formidlingsgruppen ”Westfront 1916” . Slotsgården omdannes til en feltlejr, når soldater, matroser og sygeplejersker optræder i uniformer fra Første Verdenskrig, fortæller om soldaterlivet og demonstrerer udstyr og udrustning. Her må man gerne røre!

Køb et måltid varm mad fra en brændefyret gullasch-kanon!

Var din forfader med i krigen? Mød Hanne C. Christensen m.fl. fra hjemmesiden ”Den store Krig 1914-1918”, der forsøger at sætte navn og ansigt på mere end 30.000 sønderjyske krigsdeltagere.

Endvidere er der stande fra Støtteforeningen for Sikringsstilling Nord, Deutsches Museum Nordschleswig, Historie Haderslev, Historisk Samfund for Sønderjylland og Historisk Samfund for Als og Sundeved.

Foruden vores permanente Udstilling om Første Verdenskrig vil der også være en mini-udstilling med udvalgte genstande fra Første Verdenskrig.

Du kan også komme til spændende foredrag i Riddersalen:

Kl. 11.00-12.00: 

Bjarne S. Bendtsen og Karl Fischer taler  om ”Den sønderjyske krigsroman før og nu” – i årene efter krigen udkom en del romaner og krigserindringer – og de seneste 10-15 år har også budt på adskillige romaner om sønderjyder i Første Verdenskrig.

Kl. 13.00-14.00: 

Kristian Bruhn (Mosede Fort) og Rob Troubleyn (Koninklijk Legermuseum, Belgien) taler  om ”Det lille land i den store krig”. Om de små neutrale lande Danmark og Belgien og deres udfordringer og meget forskellige skæbner under Første Verdenskrig;

Kl. 15:00-16:00:

Tom Buk-Swienty og René Rasmussen taler om ”Danskere på begge sider af fronten i verdenskrigen”. Danskeren Thomas Dinesen som frivillig i den canadiske hær og sønderjyden H.C. Brodersen i tysk krigstjeneste.

Entré: Voksne: 80 kr. Børn (under 18 år) gratis. Studerende: 70 kr. Klubmedlemmer: Gratis

Historie-online.dk, den 31. oktober 2018

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Vandreudstillingen ”For dit eget bedste”
Museumsnumre 63 - Lokomobil
Valgår i Tyskland