Menu
Forrige artikel

Hold sommerferie i 1930

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 3235

Mange danskere bruger sommerferien på at tage på en flyrejse til et andet land, men hvad med en rejse tilbage i historien? På herregården Gammel Estrup på det nordlige Djursland har man i sommerferien mulighed for at holde ferie i det autentiske skovarbejderhus fra 1930’erne.

Og det er ikke bare rammerne, der er som i gamle dage. Familier, der lejer sig ind i huset, skal også leve, som man gjorde for knap 100 år siden:

”Meningen med opholdene i huset er, at folk skal mærke historien på egen krop. Man bliver derfor iklædt typisk arbejdertøj fra perioden, og så får man udleveret en kasse med fornødenheder bestående af råvarer og opskrifter, så man selv kan tilberede mad på brændekomfuret”, siger Anders Sinding, som er museumsformidler ved Gammel Estrup, Danmarks Herregårdsmuseum, og fortsætter ”vi håber, at opholdene sætter tankerne i gang hos både børn og voksne og skaber en bedre forståelse – både af livet på landet før i tiden og af vores moderne hverdag i dag.”.

Skovarbejderhuset er åbent for publikum i dagtimerne, så beboerne i huset må også være klar til at tage imod turister og andre, som kommer forbi som en del af deres museumsbesøg.

• Et ophold i huset varer tre dage og to nætter.

• Der kan bookes ophold indtil oktober måne

• Et ophold koster 1.800 kroner

• Der kan være to voksne og tre børn i huset

Der må ikke bruges moderne hjælpemidler, når man bor i Skovarbejderhuset ved Gammel Estrup. Al mad - fx. pandekagerne - tilberedes på det lille støbejernskomfur. Foto: Gammel Estrup, Danmarks Herregårdsmuseum

Foto på forsiden: Skovarbejderfamilien i 1930. Foto: Gammel Estrup, Danmarks Herregårdsmuseum

Historie-online.dk, den 25. april 2018

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Remembrance Sunday
Museum på Rejsen 38: Doukhobor Discovery Center, Canada
Vikinger holder marked på Fyrkat